Weekly Business Quiz # 457

India

Q 1. Maggie Amritraj besides being a tennis player herself and mother of the Amritraj brothers, ran a tennis academy in Chennai as an administrator for 2 decades that gave India Leander Paes and Somdev. Maggie RIP. With which corporate did Amritraj collaborate for this academy ? 

maggie

Ans. Britannia

Q 2. Essel.Mining and Industries Ltd (EMIL).is a leading iron ore mining producer with  mines in Odisha. To which group does EMIL belong ?

Ans. Aditya Birla Group

Q3. Which was the first ever TV commercial done by Sachin Tendulkar , while still a minor ?

saxhin

Ans. Band -Aid, a Johnson and Johnson brand

Q4. Pepsi has sued a few farmers from Gujarat for copying their knowledge of growing which crop ?

Ans. Potato for wafers

Q 5. What is the unique distinction of the liquor shop S B Mistry and sons in Nashik, Maharashtra ?

Ans, Licence No 1 for a liquor shop , still running continuously since 1847

Global

Q6. Which brand of apparels is running promotion campaigns in US where they ask the customers to take a picture of theirs wearing their branded dress and get a coupon that gives a ’21’ % off in the next purchase at their outlet ? 

Ans. Forever 21

Q7. Identify the brand and the ‘who’being referred here 

tiger

Ans. Nike , Tiger Woods

Q8. In the book publishing world what are ‘Zines’ ?

Ans. The book is handmade, with no bar code or distribution channel, and it is often hand-delivered by the author. Most pages are photo copied. The author controls every aspect from design to distribution. In many ways, the zine is the precursor to the blog, though more intimate

Q9. In the marketplace Domino’s, Pizza Hut and Papa John’s compete in the US but their mozzarella cheese supplier is the same . Name this Denver based co that has an over 80 % share of the pizza cheese market

Ans. Leprino Foods

Q 10 Which company’s valuation statistics read like this :

April 2019: $1 trillion

April 2009: $175 billion

April 1999: $450 billion

April 1989: $3 billion

March 1986: $780 million (IPO)

Ans. Microsoft

 

  • Compiled by G.Mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.