Month: February 2012

Weekly Business Quiz # 120

Q1. Which country has been named recently by the Forbes magazine as the richest country in the world ?

Ans. Qatar

Q 2. What is the new name for the merged entity of Sesa Goa and Sterlite of the Vedanta group ?

Ans. Sesa Sterlite

Q3. For collecting rural data for the newly launched Consumer Price Index who will be used by the Govt ?

Ans. Postmen

Q4. Which model of car Hyundai will be launched with a Wes Anderson commercial to coincide with the academy awards ceremony ?

Ans. Hyundai Azera

 Q5. Which newspaper has been brought out by Rupert Murdoch in some ways a replacement to News of the world?

Ans.  Sunday edition of The SUN

 Q6. In which Chennai based venture do Anjali Tendulkar and Aarti Sehwag , have a significant stake ?

Ans. Sports Mechanics, a software co that helps analyzing cricket from the videos

Q7. Cafe Coffee Day has launched Coffee day WakeCup recently. What is it?

Ans.  A coffee making machine to make one cup at a time.

Q8.  What is the name of the new service launched by ET that provides real time information about stock market ?

Ans. ET Speed

Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Weekly Business Quiz # 119

Q 1 Kellogg’s has put in a 2.7 billion $ bid to acquire which snack brand ?
Ans. Pringles


Q 2. Which will be india’s first exchange to go for an IPO and get listed in the stock exchanges ?
Ans. MCX


Q 3. Which country is launching space vehicles to clean up space junk ?
Ans. Switzerland

Q 4. Why are the logo and interface of Facebook in blue colour ?
Ans. Mark Zuckerberg is red-green colour blind. Blue is the brightest color he sees


Q 5. Who has launched an IPad magazine in India called TWEEK ?
Ans. Times internet
Q 6.From whom is Marico acquiring the personal products brands of Paras pharma to whom they had sold earlier ?
Ans. Reckitt Benckiser

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 118

Which co has raised the prices of Whitney Houston albums after her death opportunistically ?

Ans. Sony music

Which two brands from Pepsico are being promoted under a single slogan ” I feel UP” ?

Ans. 7Up and Nimbooz

Which brand of whisky known for ‘making it large’ has signed on SRK as its brand ambasador ?

Ans. Royal Stag

For tv commercial of which brand has Dhanush sung and written a jingle for Sachin Tendulkar ?

Ans. Boost

Which insurance co appears to be opportunistic and show Yuvraj Singh talking about his health often in the TVC ?

Ans. Birla Sun Life

Which co insures 4 out of 5 films made out of Hollywood and also awards the most risky film of the year award ?

Ans. Fireman’s fund

Compiled by G.Mohan Twitter go_mohan

Weekly Business Quiz # 117

Q 1.What is the signifiance of the number 24902 in Richard Branson book Capitalism 249O2 ?
Ans Circumference of earth at equator is 24902 miles
 
 Q2. Yesterday was SUPERBOWL the ultimate TV event. How did it get its name?
Ans. Lamar Hunt the organiser saw his girl play with Super Ball.
 
Q3. Why there was a tie breaker conducted to sell Jadeja in the IPL V auctions ?
Ans. Bcoz both teams reached the upper limit of purse money of 2mn $ 
 
Q4. Name the indian city that has been declared as the first smoke free tourist city in india.
Ans. Ernakulam
 
 Q5. What is the new name of UTV Software – the media co ?
Ans. Walt Disney India
 
Q6. Under what name has Amazon started a online shopping service in india ?
Ans. Junglee
 
Q7. Connect Peter Thiel, Accel Partners, Digital sky, Microsoft to Facebook
Ans. All early stage investors in FB who will benefit with its IPO
 
Q8. “We don’t build services to make money. We make money to build better services.” Who said it recently ?
Ans. Facebook founder Mark Zuckerberg in his letter to prospective shareholders
 
Q9. The govt of india has launched a new index called CRIS. What is CRIS ?
Ans. Comparative index for sovereigns
 
Q 10. As per GOI the per capita income in india crossed an important figure in 2010-11. What is the figure ?
Ans. Rs 50000 p.a
 
– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan