Month: August 2017

Weekly Business Quiz # 386

India

Q 1. Roopa Purushothaman will be the Chief Economist at Tata Sons Limited. Which well known report did she co-author at Goldman Sachs ?

Ans. BRIC Report

Q 2. Which headhunting firm has been appointed by Infosys to search for a CEO ?

Ans. Egon Zehnder

Q 3. To whom has the founders of the startup Springpath sold their firm for nearly 2000 crore Rs ?

Ans. CISCO

Q 4. Under what brand name are FMCG products made in Dera Sacha Sauda sold ?

Ans. MSG

Q 5. Indian Hotels has a new CEO Puneet Chhatwal. He has been given the task of making Taj Group a leader in India once again. Which chain is  # 1 in India now?

Ans. Starwood-Marriott

Q6. Who proposed the 1-2-5 series for currency denominations based on which RBI is introducing the Rs 200 currency note ?

Ans. Renard series

Q7. Which brand sponsored the iconic show Surabhi presented by Siddhartha Kak and Renuka Shahane on Doordarshan for a long time ? 

Surabhi

Ans. Amul

Global

Q8. On what charges has the Samsung Chairman Lee Jae Yong been sent to jail for 5 years ?

Ans. For bribery, embezzlement and other charges

Q9. Who will be taking over as CEO of Uber worldwide ?

Ans. Dara Khosrowshahi, former CEO of Expedia

Q 10. Which chain has started a cryptocurrency called Whoppercoin in Russia ?

Ans. Burger King

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

I am very happy to share the good news that IndiaBusinessQuiz has crossed 2 Million hits. In the 9th year of its operation, the blog has received nearly 600,000 visitors, as informed by WordPress. This month August 2017 has been the best ever month in terms of hits and visitors.

Thanks to all the visitors and readers who receive these updates on e-mail.

Weekly Business Quiz # 385

India

Q1. Who has taken over as the Railway Board chairman after the previous one was asked to go on leave over railway accidents ?

Ans. Ashwani Lohani , formerly of Air India

Q 2. Ravin Gandhi was referred to as an Indian pig by Trump supporters. He is CEO of which company ?

Ans. GMM Non-stick coatings

Q 3. What is the title of the book written by Raghuram Rajan on his stint as RBI Governor ?

Ans. I do what I do

Q 4. “Failing to Succeed” by K.Vaitheeswaran is a story of India’s first e-commerce venture that failed. Name the venture

Ans. Started as Fabmart, became Fabmall and then renamed as Indiaplaza

Global

Q5. A study has found that Eponymous firms earn higher profits the others . What are eponymous firms ?

Ans. The firms whose names have the names of the founder (s)

Q6. What functionality does an Airbar offer to a laptop ?

Ans. Converts a regular laptop into a touch-screen one

Q7. Name this American businessman and financier, who started as a paper tycoon and after numerous attempts laid the Translatlantic telegraph cable ?

Ans. Cyrus West Field

Q8. Who owns the popular American whiskey brand Jack Daniels ?

Ans. Brown-Forman corporation

Q9. Identify this Indian American who been named as most influential 40 under 40 by Fortune magazine

Divya

Ans. Divya Nag of Apple

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan