Archive | March 2015

Weekly Business Quiz # 278

Q 1.  Kavalan Solist Vinho Barriqque has been voted the best whisky in the world. It belongs to which country ?

Ans. Taiwan

Q 2. Which Organisation or person has won the Gandhi prize for the year 2014 ?

Ans. ISRO

Q 3. March 27, 1884 – The first successful long-distance telephone conversation took place. Between whom and which two cities this took place ?

Ans. Between Alexander Bell and Watson between Boston and Ne Yor.

Q 4. In what business is SH Kelkar and co a market leader ? It is coming out with a 100 Mn $ IPO soon .

Ans. Fragrances and aromatic chemicals

Q 5. Identify the logo.

peri

Ans. Periscope, a video streaming service started by Twitter

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 277

Q 1. Name the Brazilian investor behind 3 G Capital the company behind the Heinz Kraft merger. He is a friend of Warren Buffet.

Ans. Jorge Paul Lemann

Q 2. Who owns Germanwings the airline which had a crash unfortunately ?

Ans. Lufthansa

Q 3. Which Indian airline has introduced JRD Tata livery in its planes recently ?

Ans. Air Asia India

Q4. In what business is Prolacta Bioscience a California based startup in ?

Ans. Human milk

Q5. “I wrote the code to launch the window and run an ad in it. I’m sorry. Our intentions were good.” Who said it ?

Ans. Ethan Zuckerman

Q6. From April 1 2015 what would be the price of a Railway platform ticket. ?

Ans. Rs 10

Q7. Identify this businesswoman who heads a group of companies named after her

rp

Ans. Rajshree Pathy

Q8. With whom have Benelli tied up in India to launch its super bikes with prices starting from Rs 2.83 lakh only ?

dsk

Ans. DSK Motowheels

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Weekly Business Quiz # 276

Q 1. Adlabs had an IPO which bombed badly. For which project they were raising the money ?

Ans. Imagica

Q2.What is common to the airlines Ansett Air Australia, TWA, PanAm and Swissair ?

Ans.All are no longer flying

Q3. On 14th March the first dot com was registered 30 years ago . It exists even today. Name it.

Ans. Symbolics

Q4.What modern implement is being banned by tourist attractions like Versailles Palace near Paris and National Gallery in London ?

ans. Selfie sticks

Q5. Which media co has acquired Screen from Indian express group ?

Ans. Star TV

Q6. Which Indian corporate is the biggest donor for the Mahatma Gandhi statue unveiled in London recently by FM ?

Ans. Infosys

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 275

Q 1. Identify the logo/ mascot

meerkat

Ans. Meerkat…a site which allows live streaming of videos via Twitter

Q 2. Which company is promoting ‘ kaamkaajsutra’ as a way to please the woman on the International women’s day ?

Ans. Godrej

Q3. Shiva is the only private uranium mine owned by an Indian. In which country is the mine ?

shiva

Ans. South Africa

Q4. Apple has been included in the Dow Jones Industrial average. Which company has it replaced ?

Ans. AT & T

Q5. Which tech company has 1/1/1 model of philanthropy ? 1% products , 1% profit and 1 % employee time for volunteering as company  Policy

Ans. Salesforce dot com

Q6. Which US retail chain started in 1969 selling jeans and music. Its early name idea was ‘Pants and discs’ ?

Ans. GAP

Q7. How do we better know ‘Refreshing Mints’ sold by Italian confectioner Ferrero in over 100 countries ?

Ans. Tic Tac

-Compiled by G.Mohan @go_mohan

Weekly Business Quiz # 274

Q 1. Which e-commerce giant will be managing the retail arm of IRCTC for two years ?

Ans. Amazon

Q 2. “The Lion Wakes” is a historical account of which global bank ?

Ans. HSBC

Q 3. Who said that the nine most terrifying words in the English language are, “I’m from the government and I’m here to help” ?

Ans. Ronald Reagan

Q4. As per the union budget 2015, in which states are new IIMs being proposed ?

Ans. AP and Jammu and Kashmir

Q5. FM has announced the launch of a MUDRA Bank. Expand MUDRA.

Ans. Micro Units Development Refinance Agency

Q6. Before the Indian budget process begins what Indian sweet is prepared and served to all the officials including FM as a ritual ?

Ans. Halwa

Q7. If Apple : Cupertino, Facebook : Menlo Park then Google : _____ ?

Ans. Mountain View, all counties of Silicon Valley having co HQs

Q 8. On an average , how many Indians travel on the trains of Indian Railways in a day ?

Ans. 2.1 crore

Q9. Which chain has introduced edible coffee cups Scoffee on a trial basis ?

Ans. KFC

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Q9. Which chain has introduced edible coffee cups Scoffee on a trial basis ?

Ans. KFC

%d bloggers like this: