Month: February 2017

Weekly Business Quiz # 365

India

Q 1. Who was the issuer of the fake 2000 rs currency note that came out of an SBI ATM at Sangam Bihar, New Delhi ?

2000

Ans. Children Bank of India

Q 2. How much salary cut have the Snapdeal founders taken in order to express the seriousness of the losses and job cuts ?

Ans. 100 %

Q 3. What is Bharat QR and name the cos who have developed it ?

bharat-qr

Ans. It is a simple payment mechanism using QR code , developed by Mastercard, Visa and NPCI

Q4. Zoom Air , a regional airline started commercial operations in Feb 15th. From which city to which city did it make its inaugural flight. ?

Ans. Delhi to Durgapur via Kolkata

Q5. Connect this company to ISRO’s recent record breaking achievement

this_is_a_logo_for_the_article_planet_labs

Ans. Planet Labs had used the ISRO PSLV for launching 88 small satellites called doves which was part of the 104 satellites that made a record

Q6. Which company has sued the makers of Jolly LLB 2 because it shows their brand of footwear as a downmarket brand ?

Ans. Bata

 

Global

Q7. Name the renowned Economist who was the youngest Economics Nobel winner at 51. He died recently at the age of 95.

Ans. Kenneth Arrow

Q8. Name the PE firm that is seen behind Kraft Heinz making a proposal to acquire Unilever. This firm also was behind the ABInBev consolidation.

Ans. 3 G capital

Q9. In which product category is Ivanka Trump’s brands No 1 and No 2 in sales at Amazon after her father’s victory ?

Ans. Perfumes

Q 10. By virtually selling stock of which retailer has Warren Buffet signalled the end of organised big retail ?

Ans. Wal-Mart

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

 

 

 

 

Advertisements

Weekly Business Quiz # 364

India

Q 1.Which group has won the bid to build and operate the Navi Mumbai International Airport ?

Ans. GVK Group

Q 2. Who is the new celebrity face for Tetley green tea ?

Ans. Sourav Ganguly

Q3. She is the first ever woman director of an IIM. Name her and the IIM she has been selected for.

neelu

Ans. Neelu Rehmotra , IIM Sirmaur

Q4. identify this businessman/ HR consultant turned politician , now in news

ma-foi

Ans. K.Pandiarajan of Ma Foi Consultants

Q5. To whom has Hindustan Motors sold its iconic brand Ambassador at a consideration of Rs 80 crore ?

Ans. Peugeot

Q6. Who has been appointed by the govt as the new Chairman of SEBI ?

Ans. Ajay Tyagi, IAS

Q7. With which celebrity would you associate the company Saraswati Audio Visuals Pvt Ltd ( now merged with another entity) ?

Ans. Jaya Bachchan

Global

Q8. What does Jack Ma’s 30-30-30 advice for business mean ?

Ans. Pay attention to next 30 years, 30 year olds and companies with less than 30 employees.

Q9. Who owns the bottled water brand AQUARIUS ?

Ans. Coca Cola Company

Q 10.Reckitt Benckiser has acquired Mead Johnson. What are the major products of Mead Johnson.

mead-johnson

Ans. Baby food

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan