Month: May 2015

Weekly Business Quiz # 286

Q1. In which category would you include the brands Soylent, Schmilk , Schmolyent etc ?

Ans. Protein powders that can be mixed with water to make a drink.

Q2. Renault launched a compact SUV / hatchback recently. What is the model called ?

Ans. Kwid

Q3.Tadashi Tanai founded it at Hiroshima , Japan in the mid 1980s as a unisex clothing company. Novak Djokovic endorses it. Name the brand.

Ans. Uniqlo

Q4.Who owns the sub brand “Wiki “that sells cool bags of various shapes and colours ?

Ans. Wildcraft

Q5. To which country does Big Cola a brand which has 8% market share in Maharashtra originally from ?

Ans. Peru

Q6. For 7 years in a row Mukesh Ambani’s salary has been stagnant. What is the amount ?

Ans. Rs 15 crore only

Q7. Why is Nestle withdrawing Maggi packets from across the country ?

Ans. Higher than prescribed presence of MSG and Lead in the noodles

Q8. Identify the advertiser featuring Waheeda Rahman

waheeda

Ans. Cadbury Dairy Milk

Q9. Identify this businessman. Why is he in the news ?

muru

Ans. A. Vellayyan, Chairman of Murugappa Group..Charged by SEBI for insider trading

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Weekly Business Quiz # 285

Q1. Recently a particular number plate for a car received the highest bid in UK of £ 233,000. It has an Indian connection. What was the number ?

Ans. KR 15 HNA is the right answer

Q2. Who is likely to be interim chairman of Infosys after KV Kamath steps down to take up BRICS Bank responsibility ?

Ans. R. Seshasayee

Q3. In economists circle what is the popular quip for the acronym of International Monetary Fund given their type of recommendations ?

Ans. It’s Mostly Fiscal

Q4.As the share of cement in the overall house construction expenditure, what is Ultratech trying it reposition itself as ?

Ans. Building solutions provider

Q5. With which brand would you associate the tagline ” where do you want to go ‘ ?

Ans. VIP Luggage

Q6. As per the Supreme Court, photos of only 3 persons can be shown in govt ads. Who are the three ?

Ans. President, PM and Chief Justice Of India

Q7. What unusual act of generosity has Housing dot com founder Rahul Yadav shown recently ?

Ans. Gifted all his shares worth Rs 200 crore to his employees

Q8. With whom has Tag Heuer the swiss watch tied up with in order to counter Apple Watch with its own Smart watch ?

Ans. Google and Intel

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 284

Q 1.With which celebrity guru would you associate Patanjali brand of FMCG products and Divya brand of ayurvedic medicines ?

Ans. Baba Ramdev

Q 2, Why is there likely to be a change in the Chairman of Infosys soon ?

Ans. K V Kamath will soon takeover as CEO of BRICS Bank

Q3. Which Chinese company brought six thousand of its employees to France on a company paid holiday and even created a Guinness record ?

Ans. Tiens

Q4. Which Indian co is listed 7th in the world’s top 10 consumer finance firms compiled by Forbes ?

Ans. HDFC

Q5. Which celebrity couple acquired the controlling stake in loss making Hindustan Safety Glass Ltd ?

Ans. Shilpa Shetty and Raj Kundra

Q6. Which celebrity owns The Honest Company that sells non toxic baby products ?

Ans. Jessica Alba

Q7. With which brand would you associate Unicharm which has become No. 2 in its category of FMCG in India ?

Ans. Mamy Poco pants

Q8.Why did the Mandhana Industries stock crash yesterday after the Salman Khan verdict ?

Ans. Being Human the brand endorsed by Salman Khan

Q9. Leslie Wexner is the longest serving CEO of any S &P 500 company. Name the company .

Ans. L Brands owner of Victoria’s Secret

Q 10. Narayana Murthy of Infosys was a former communist. Which party is he likely to support in the UK elections as his son in law is contesting ?

Ans. Conservative Party..His son-in-law Rishi Sunak got elected as a Conservative MP.

Q 11. McDonalds has introduced a new character in their ads. What is his name ?

Ans. Hamburglar

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Weekly Business Quiz # 283

Q 1 Name this legendary value investor from India who died in a road accident in US where he had gone to attend the Berkshire Hathaway AGM.

Ans. Parag Parikh

Q2.Dave Goldberg the CEO of SurveyMonkey died suddenly in Mexico. Who is his famous wife ?

Ans. Sheryl Sandberg , COO of Facebook

Q3.Elon Musk of Tesla recently launched a breakthrough product. What is the product and what is it called ?

tesla pw

Ans. Powerwall – a wall mounted battery

Q4.What messy problem is this new bag design from McD trying to solve ?

mcd

Ans. Bagtray – a bag that is also a tray, solving the problem of serving in take away

Q5.In the Future Retail Bharti retail merger who us acquiring whom ?

Ans. Future is acquiring Bharti Retail in an all-stock deal

Q6.The JNUURM has been tweaked and renamed as AMRUT. Expand AMRUT

Ans.Atal Mission for Rejuvenation and Urban Transformation

Q7.Which anonymous social networking app founded one year ago by David Byttow has decided to close down ?

Ans. Secret

-Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan