Month: August 2016

Weekly Business Quiz # 347

India

Q 1. Which company is sponsoring the Tamil Nadu Premier league a T20 tournament at the state level ?

Ans. India Cements

Q 2. Which company has launched the bike Aprilia SR 150 in India ?

aprilia

Ans. Piaggio

Q 3. What was the earlier name of RBL Bank Ltd which had an IPO recently ?

Ans. Ratnakar bank Ltd

Q4. Blacklisting by which major US retailer has led to a sharp fall in the share price of India’s leading textile exporter Welspun ?

Ans. Target

Q5. Why are the brothers Divyank and Bhavin Turakhia in the news ?

Media.net

Ans. They sold their company Media.Net for 900 Mn $ to a Chinese co.

Q 6. Who has replaced Mukesh Ambani as the richest Indian ?

Ans. Dilip Shanghvi of Sun Pharma

Q7. To whom will Rajan pass the baton after he steps down as RBI Gov next month ?

Ans. Urjit Patel

Q8. What gift has Air india presented to Olympic medallist Sakshi Mallik in recognition of her achievement ?

Ans. Business class return tickets for 2 anywhere in the Air India routes valid for 1 year

Q9. After the merger of Malar Hospitals with Fortis , all diagnostics will come under Malar. What will be the diagnostics co. called ?

Ans. SRL Diagnostics Ltd

Q 10. Which industrialist had donated Rs 5 crore to Pullela Gopichand’s academy in Hyderabad with a condition that he should get an Olympic medal?

Ans. Nimmagadda Prasad who had sold Matrix Labs to Mylan Labs

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

 

Advertisements

Weekly Business Quiz # 346

India

Q 1. On Rakshabandhan when sister will tie Rakhi on her brother’s arm what would the brother present to his sister as per this advt ?

Raksha bandhan

Ans. Cadbury’s dairy milk

Q2. In this Oonch Nich ad, Amitabh Bachchan is shorter than a 5 – year old girl. Identify the advertiser.

amitabhts

Ans. Tata Sky

Q3. Which creative communications firm has been behind the logo and corporate communications of Aditya Birla Group including its new logo ?

Aditya Birla Group film

Ans. Vyas Giannetti Creative

Q4. Which state capital city in India has successfully implemented No-honking policy ?

Ans. Aizawl

Q5. Which e-commerce site is Alibaba acquiring in India ?

Ans. Shopclues

Q6. Which organisation from.which town is the only official producer of the Indian national flag ?

Ans. Karnataka Khadi Gramodyoga Samyukta Sangha (KKGSS) in the Bengeri area of Hubli, Karnataka

Global

Q7. Which company has launched a video advt with the tagline “Let’s relax on YouTube that has gone viral”? The ad mocks at the current obsession to take pictures of food and posting them on social media rather than enjoying the meal .

IKEA_LetsRelax16

Ans. Ikea

Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 345

 

India

Q 1. Tata chemicals have sold their urea plant to Yara Fertilisers. In which country is Yara headquartered ?

Ans. Norway

Q 2. Which regional airline is run by Bangalore based Decor Aviation ?

Ans. Air Pegasus

Q 3. What is the term given by OLX for the value of unused goods lying in households and gathering dust ?

Ans. Brown Money

 

Q4. Which company is running a social campaign among truck drivers to “Use Dipper at Night” ?

dipper

Ans. Tata Motors is promoting condoms called Dipper to prevent spread of HIV among truck drivers who are considered a high risk group

Global 

Q 5. What skill has CEO Jeffrey Immelt mandated every new hire in GE to learn ?

Ans. Learn to code

Q6. Which e-commerce site is Walmart acquiring in order to compete more aggressively with Amazon ?

Ans. Jet.com

Q7. What is the composition of the Gold Medals awarded in the Olympic games ?

Ans. Olympic Gold medals are required to be made from at least 92.5% silver, and must contain a minimum of 6 grams of gold. All Olympic medals must be at least 60mm in diameter and 3mm thick.

Q 8. Which company has acquired the job site Monster for 429 MN $ ?

Ans. Randstad

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 

 

Weekly Business Quiz # 344

India

Q 1. After the GST bill was cleared by the Rajya Sabha after the debate what expansion for GST did P Chidambaram use in his closing remarks ?

Ans. Good Sense Triumphs

Q2.Identify this top deal maker who has decided to call it a day

nimesh-kampani-759

Ans. Nimesh Kampani of JM Financial

Q3.Which co is launching a toothpaste named Vedshakti in competition to Patanjali’s Dantkanti ?

Ans. Colgate Cibaca Vedshakti by Colgate Palmolive

Q4.With which brand would you associate Sheela Foam that is launching an IPO soon ?

Ans. Sleepwell

Global

Q5.In the context of admissions to top US colleges what is ‘bamboo ceiling’ ?

Ans. Bamboo ceiling refers to the barriers faced by Asians in America in business as well admissions to Ivy League colleges

Q6.This is an image depicting an inventor and his invention in 1811. Name both

Otis

Ans. Elisha Otis and his elevator

Q7.He believes knowledge is much more than power so he founded a TV channel. He was inspired by watching 16 mm films. He thought why such content should not be brought to TV. Name him and his channel

john-hendricks-discovery

Ans. John Hendricks and Discovery TV

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan