Month: June 2012

Weekly Business Quiz # 137

Q 1. What is the popular name for the UN conference on development and sustainability being held in Rio De Janeiro called ?

Ans.  RIO + 20

Q 2. What is a John Doe order in the context of Internet piracy ?

Ans.  A stay order on web-sites when the pirate is not known

Q3. Why have the top 11 cement makers been imposed a huge penalty by Competition commission ?

Ans. Cartelisation

Q4. Which industrialist MP tops the list of LPG consumers in New Delhi as per a recent report launched by Oil marketing cos. ?

Ans.  Naveen Jindal

Q5. Who is the new CEO and MD of Tata Global Beverages ltd ?

Ans. Harish Bhat

Q6. What is the new brand name of Yves Saint Laurent ?

Ans.  St Laurents Paris

Q7. In which country they have a vending machine activated by a Tweet that dispenses a cup of  ice tea ?

Ans. South Africa

Q8. Name the luxury division of Nokia which has been sold off recently to generate cash for the beleaguered company.

Ans. Vertu

Q9. What is the name of the Tablet announced by Microsoft ?

Ans. Microsoft Surface

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

Advertisements

Weekly Business Quiz # 136

Q 1. Which group has created an Orbit in London at the Olympic Park designed by Indian born designer Anish Kapoor ?

Ans. Arcelor Mittal

Q 2. What is the name of the Tablet announced by Microsoft ?

Ans. Surface

Q3. What unique step is taken by australian online retailer http://Kogan.com  to dissuade people from using IE ?

Ans.  A tax for using IE

Q4. Which new film is being promoted with the slogan TERI KEH KE LOONGA ?

Ans. Gangs of Wasseypur

Q5. Which bank was founded in New York on June 16, 200 years ago ?

Ans.  Citibank

Q6. What price did the first Apple computer Apple I fetch in a New York auction ?

Ans.  345,000 $

Q7. A German Bank Sparkasse Chemnitz is issuing a MasterCard with a very unusual image for a credit card. Whose image ?

Ans.  Karl Marx

Q8. Which Bollywood superstar is behind the education cum entertainment venture KidZania ?

Ans. Shah Rukh Khan

Q9. Which Indian group has sought the suffix .indians under the new Internet domain registration policy of ICANN ?

Ans. Reliance

Q10. Which exchange is going to acquire the prestigious London Metal Exchange for 2.1 bn $ ?

Ans. Hong Kong Stock Exchange

Q11. In the context of enterprise computing what is a BYOD policy ?

Ans. Bring your own device

-Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 135

Name the BEML Chairman who has been suspended in the Tatra scam.
Ans. VRS Natarajan

In which brand of juice in a tetrapak was a dead snake found?
Ans. Maa juice from CavinKare
For which popular brand did kishore Kumar appear in an ad ?
Ans. Brylcreem

Which new gen film director still runs an ad film co called Freshwater films ? Ans. Dibakar Bannerjee

Which programme on ZEE TV claims to have higher TRP rating than even Satyameva Jayate ?
Ans. Lil Dids
What unique capabilities does the app Swiftkey have ? It has been released alongside Queen’s platinum jubilee celebrations.
Ans. Text like Queen Elizabeth
– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 134

Q1. Which American city proposes to ban large bottles and cans of colas and beverages to fight obesity ?

Ans. New York

Q2. Why is the Morgan Stanley analyst Scott Devitt in the news ?

Ans.  He is the analyst who brought dwn the earnings estimate of Facebook before IPO

Q3. Name the social network started by Ayab Abdullah of Uzbekistan which looks a lot like Facebook.

Ans.  YouFace

Q4. Who is the newly appointed Chairman of LIC ?

Ans. D.K.Mehrotra

Q5. What innovation has been highlighted by Bill Gates as an innovation that has saved max lives in the last 200 years ?

Ans. a flushing Toilet

Q6. What is the popular term for”hydraulic fracturing” of rock using water, sand to recover natural gas called ?

Ans. Fracking

Q7. Name the science fiction author who gave the Law of three for Robo-ethics ?

Ans.  Isaac Asimov

Q8. Which ’80s classic Hindi comedy had Dipti Naval playing a door-to-sakesperson selling Chamko detergent ? This is being remade

Ans. Chashme Buddoor

Q9. A new book ” Life behind the lobby ” by Pawan dhingra is a story about which industry and class of entrepreneurs ?

Ans. On how Indian Americans, particularly Patels came to dominate the Motel industry in US

-Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan