Month: September 2011

Weekly Business Quiz # 98

Q1. For which fractional ownership private jets co has Warren Buffett appeared in an ad, as he is the largest shareholder in the co ?

Ans. Netjets

Warren Buffett

Q2. Which airline took delivery of the first Boeing 787 dreamliner ?

Ans. All Nippon Airways

Q3. Which car co has launched a harchback called Koleos in india ?

Ans. Renault

Q4. Why is the launch of IMPULSE from Hero Moto being awaited keenly by bike enthusiasts ?

 Ans. India’s first dirt bike

Q5 .Why is the first page of TOI painted yellow today ?

 Ans. An advertisement for DHL

Q6. What is unique about Club X a premium entertainment service launched by Valuable Group ?

Ans. First day first show of new releases at home

Q7. Name this luxury fashion house in Paris , famous for its bags, scarves and ties, which started in 1837 making harnesses and saddles ?

 Ans. Hermes

Q8. On HP top level changes, with which cos were the Executive Chairman Ray Lane and CEO Meg Whitman associated before HP ?

Ans. Oracle and eBay respectively

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Weekly Business Quiz # 97

Q1. What unusual condition is applicable to customers at the Louis Vuitton flagship store in Paris ?

 Ans. Only 6 pieces can be bought at a time

Q2. Which co is in the news for taking over aircraft components major Goodrich ?

Ans. United Technologies

Q3. Name this French services co started in 1966 by Pierre Bellon known for its coupons. Its derived from the French Societe d’exploitation Hoteliere.

Ans. Sodexo

Q4 Which pharma major was created from the merger of Ciba Geigy and Sandoz with its headquarters in Basel, Switzerland ?

 Ans. Novartis

Q5. What connects Algida, eskimo, walls, HB, Frisko ?

Ans Same heart logo but diff names of Unilever icecreams in diff countries

Q6. Which MNC has acquired 74 % stake in the Indian UPS mfr Luminous ?

Ans. Schneider electric

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan