Month: June 2015

Weekly Business Quiz # 290

Q 1. Who was the Indian behind Great West Bengal Railway company in 1845 set up to transport coal from Rajmahal to Calcutta ?

Ans. Dwarkanath Tagore, grandfather of Rabindranath Tagore

Q 2. This is the first Swiss steel luxury watch that was brought out by Audemars Piguet. Name it.

Royal Oak

Ans. Royal Oak

Q 3. This is headquarters of a group in 1930s when it used to sell noodles. Name the group.Samsung

Ans. Samsung

Q 4. Which brand of Indian snacks has been banned by the US food regulator FDA ?

Ans. Haldiram’s

Q 5. Name the brand owned by the company Manpasand Beverages that is going for an IPO ?

Ans. Fruitsip

Q6. Identify the singer. Paas Aao Na used in the Close Up TV Commercial 

Ans. Sona Mahapatra

Q7. Identify this person. He passed away last week. May his soul RIPCharles Correa

Ans. Charles Correa

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Weekly Business Quiz # 289

Q 1.This century old brand of heavy duty glass was originally used in rail road lanterns. It is mfd by World Kitchen under licence from Corning.

Ans. Pyrex

Q 2. Apple Music has been launched in India. What are they charging as subscription per month for an individual and a family pack ?

Ans. Rs 120 per month for a single and Rs 199 for a family pack

Q 3. Which brand has created India’s first lesbian TV commercial ?

Ans. Anouk from Myntra

Q 4. With Twitter CEO Dick Costolo being asked to step down who will take over as the CEO of Twitter from July 1 ?

Ans. Jack Dorsey as an interim CEO

Q 5. Who has been appointed as President -News for Times Now and ET Now ?

Ans. Arnab Goswami

Q 6. Ogilvy UK has launched a specialism called Ogilvy Pride. What is special about this specialism ?

Ans targeting the LGBT community

Q7. This is a new Pizza launched by Pizza Hut in USA. Name it.

pizzahot

Ans. Hotdog Pizza

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 288

Q 1. Wal-Mart has recently reworked its wages and working conditions for its workforce. Which two singers’ music would play less in PA system ?

Ans. Celine Dion and Justin Bieber

Q 2. Which well known film person has given the voice over in the TVC for Paper Boat ?

Ans. Gulzar

Q3. Which brand has launched “magic” watch with virtual screen that is 20 times larger than actual screen ?

Ans. Lenovo

Q4. In which country trials are taking place to introduce emergency toilets in lifts ? Clue : the country is earth quake prone, hence the need

Ans. Japan

Q5. Which country’s sovereign wealth fund has decided to withdraw investments in coal and coal related businesses to save the environment ?

Ans. Norway

Q6. Name the Scottish moral philosopher, political economist, and Enlightenment era figure born on 6th June 1723 .

Ans. Adam Smith

Q7. Where is India’s 13th major port being set up ?

Ans. Dahanu near Mumbai

Q8. Name the identical twins who have had a remarkable similar careers and have gone on to lead two different tech companies globally.

Ans. George and Thomas Kurian of NetApp and Oracle respectively.

Q9. What is the new name for the merged entities of Broadway, Glitz and Big Cinemas ?

Ans. Carnival cinemas

Q 10. Which billionaire has recently made to the Harvard its biggest endowment ever of 400 mn $ ?

Ans. John Paulson

– Compiled by G.Mohan @go_mohan

Weekly Business Quiz # 287

Q1. What is the new name for the TV channel Headlines Today ?

Ans. India Today

Q2, Who has launched Zip a hotel aggregator in competition to OYO ?

Ans. Keshav Baljee of Royal Orchid hotels

Q3, What is the name given to the OS launched by Google for Internet of Things ?

Ans. Brillo

Q4. As Shantanu Khosla quits as head of P & G India, who will replace him ?

Ans. Al Rajwani is correct

Q5.Which sportswear company has got caught in the FIFA corruption scandal ?

Ans. Nike

Q6. What is special about the Kenton Lee shoes ?

kenton

Ans. It can increase upto 5 sizes , so useful for growing up kids

Q7. Who will be promoting the newly launched TV channel ‘ DD Kisan’ ? What will be its tagline ?

Ans. Amitabh Bachchan , Badlate Bharat ki Shaan

Q8. Who said this ” You are pale, you are dark, you are brown or you are black there is nothing called fair. So stop using this humiliating word and I think the government should ban these products and I have actually said no to many such products and that’s why you see me in very few endorsements. I think these things are sort of instilling an inferiority complex in our youth, in our women, in our men and it’s just stupid,” ?

Ans. Kangana Ranaut

Q9. What is special about the Iba cosmetics store in Ahmedabad ?

Ans. It only sells Halal cosmetics

– Compiled by G.Mohan @go_mohan