Archive | January 2015

Weekly Business Quiz # 269

Q 1. Identify the advertiser

Dabur vatika

Ans. Dabur Vatika – Brave and beautiful campaign

Q2. Name the designer of Indian origin who has designed Michelle Obama’s dress 

Bibhu

Ans. Bibhu Mahapatra

Q3. What is unique about the Web 2.0 suicide machine ?

Ans. It helps fast removal from all social networks

Q4. Who owns the dairy brands Gowardhan, Go and beverages brand ToppUp ?

Ans. Parag Milk Foods Pvt Ltd.

Q5. Name this e-commerce site that is making news for featuring a nude comedian

Faballey

Ans. Faballey.com

Q6. Identify the advertiser

Adidas

Ans. Adidas

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 268

Q 1. Which model from the Hyundai stable in India is being phased out after 16 years to make way for more profitable models ?

Ans. Santro

Q 2. A new jetliner introduced recently and its maiden flight was from Qatar to Frankfurt. Name the model.
Qatar
Ans. Airbus A350

Q3. What unexpected move by Swiss National Bank created a panic in Forex markets recently ?

Ans. Removing the cap on limit between Swiss Franc and Euro and making it a free float.

Q4. Who apparently wanted that Air India should give a makeover to its mascot ?

Air India

Ans. PM Narendra Modi

Q5. Which bank in Japan would be introducing robots for the first time to interact with customers ?

robot

Ans. Bank of Tokyo- Mitsubishi

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Weekly Business Quiz # 267

Q1. Which country has banned use of use of skinny models and also made it mandatory to put a disclaimer for digital enhancements of images ?

Ans. Israel

Q 2. NECC adapted an old Hindi film song Meri Jaan Sunday ke Sunday to make a popular jingle. Who was the composer and singers of original song ?

Ans. Chitalkar Ramachanda was the composer, sung by Chitalkar and Meena Kapoor

Q3. What sprouted from a hot dog cart in Madison Square Park in Manhattan created by Danny Meyer’s Union Square Hospitality Group (USHG) 2004 ?

Ans. Shake Shack

Q4. If Air India flights have the prefix AI, Jet 9W, IndiGo 6E, what is the prefix given to the new airline Vistara ?

Ans. Vistara

Q5. Which bank is the first bank to issue contactless debit and credit cards in India ?

Ans. ICICI Bank

Q6. From which country are the Modi brand of Apples , now available in India ?

Ans. Italy

Q7. Which Bollywood star is the new face of Tag Heuer watches in India ?

Ans. Ranbir Kapoor

Q8. Which industrialist features in the first ever Indian coin commemorating an industrialist ?

Ans. Jamsetji Tata

– Compiled by G.Mohan Twitter Handle @go_mohan

Weekly Business Quiz # 266

Q 1. What is Gogoro and what it proposes to revolutionise ?

Gigoro

Ans. It is the battery of Gogoro the electric smart scooter. The co is trying to revolutionise the way electric vehicles are charged and utilised.

Q 2. Who is the anchor for the TV spots ” Discover Amazing India with Honda Amaze ” ?

amaze

Ans. Chetan Bhagat

Q 3. Who is the advertiser and what is worn by the model around his neck ?

Coke

Ans. Social media guard

Q4. What is the new name for Planning Commission ?

Ans. NITI Aaayog

Q5. In which area of management is the Pomodoro technique used ?

Ans. Time Management

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

%d bloggers like this: