Month: July 2015

Weekly Business Quiz # 295

Q 1. The ownership of Financial Times changed hands recently. Who sold and who bought ?

Ans. Pearson sold the stake in FT to Nikkei

Q2. Almost 75% of the Antwerp’s diamond industry is made up families from one town in Gujarat. Name the town.

Ans. Palanpur near Surat

Q3. Name the person and the company to which this executive has been appointed CEO recently

Suresh

Ans. Suresh Narayanan of Nestle India

Q4. What did two researchers Charlie Miller and Chris Valasek demonstrate that has led to recall of 1.4 million Chrysler vehicles ?

Ans. Hackers demonstrated security flaws. In a terrifying demonstration to Wired reporter Andy Greenberg earlier this week, two hackers showed the ability to hack into a Jeep Cherokee from miles away, gain control of its internal network, and then tamper with its transmission, brakes, and other safety-critical features.

Q5. RBI has issued guidelines for corporates to issue Masala bonds. What are Masala bonds ?

Ans. Masala bonds are Indian rupee denominated bonds issued in offshore capital markets. These will be offered and settled in US dollars to raise Indian rupees from international investors for infrastructure development in India.

Q6. The creator of Archie comics Tom Moore passed away. In the world of Interent, what are Archie, Veronica and Jughead ?

Archie

Ans. They were the first search tools on the net.

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

Advertisements

Weekly Business Quiz # 294

Q 1. Yahoo owns a strategic 15 % stake in another e-commerce company. Now it will spin it off into a seperate co Aabaco. Name this E-Commerce co.

Ans. Alibaba

Q2. Which FMCG company’s claim to patent oral formulation containing cinnamon, nutmeg were opposed and won by India through Traditional Knowledge Digital Library (TKDL) ?

Ans. Colgate Palmolive

Q3. Why would President Obama not stay in Waldorf Astoria when he visits New York ?

Ans. The hotels was recently acquired by Chinese owners, hence risky

Q4. Amazon has launched a new holiday season linking to its own birthday, what is it called ?

Ans. Prime Day

Q5. Maruti Suzuki is launching a chain of premium car retail stores , what are they called ?

Ans. Nexa

Q6. Which company has decided to provide breast milk shipping service to mothers when on tour ?

Ans. IBM

Q7. What is the watch worn by Novak Djokovic while winning Wimbledon title ?

djoker

Ans. Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition

Q8. In which market has Coke launched cans with no labels ?

Coke

Ans.Middle East

Q9. Identify the company

carrot

Ans. Bolthouse farms

Compiled by G.Mohan Twitter @ go_mohan