Month: April 2016

Weekly Business Quiz # 330

India

Q 1. Which brand has launched Mohey as a designer traditional wear for women ?

Celebration-Wear-by-Manyavar---Mohey

Ans. Manyavar

Q2. How many models of Maruti Suzuki are in the Top 10 car sales by volume for the year 2015-2016 ?

Ans. 6 models namely Alto, Swift D’zire, Swift, Wagon R, Celerio and Omni

 

Q3. Which Indian org has launched Unified Payment Interface that is expected to revolutionise mobile payments in India ?

Ans. National Payment Corporation of India

Q4. Which Indian designer’s dress did Kate Middleton wear leading to a sudden surge in her popularity ?

Kate

Ans. Anita Dongre

Q5. Who will be the Indian partner of Bloomberg’s new business news channel in India ?

Ans. Quintillion Media of Raghav Bahl formerly of TV 18

Q6. What is the new name of the TV news channel; CNN-IBN ?

Ans. CNN-News 18

Global

Q7. Which town in China is called the Town of Underwear for being a large cluster for manufacturing lingerie ?

Ans. Gurao Town

  • Compiled by G.Mohan Follow IndiaBusinessQuiz on Twitter @go_mohan

 

 

Advertisements

Weekly Business Quiz # 329

Q 1. Identify this banker-turned-entrepreneur who now is making waves in the renewable energy industry. 

sin

Ans. Sumant Sinha of ReNew Power, son of Yashwant Sinha and brother of Jayant Sinha , MoS for Finance

Q2. Vodafone created a Guinness record when it launched their Supernet 4G service in UP East circle. What was the record ?

Vodafone

Ans. Vodafone created the largest disposable cup mosaic of 467 sqm

Q3. Inside the campus of which company would you find buildings named after Greek Gods such as Zeus, Medusa, Rhea, Magnolia, Athena etc ?

Ans. Apple

Q4. Which brand started life in Karachi before partition and later moved to Ahmedabad where the owner Satish Chona first sold icecream in a cart outside the railway station

Ans. Havmor

Q5. Which online food site has created a category called Panama Peppers, which lists restaurants for the very rich ?

Ans. Zomato

Q6. Why is April 7 celebrated in US as the NationalBeerDay‬ ?

Ans. To mark the first day back in 1933 that people could legally buy, sell, and drink beer after a 13 year prohibition.

Q7. Amazon’s boss Jeff Bezos has the same salary since 1998. How much is it ?

Ans. US $ 81,840

Q8. If Apple : Siri, Microsoft : Cortana , Amazon : _____ ?

Ans. Alexa

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle IndiaBusinessQuiz@go_mohan

 

Weekly Business Quiz # 328

Q 1. Who has acquired the majority stake in the IT outsourcing firm mphasis from HP ?

Ans. Blackstone

Q2. As per the newly released National Institutional Ranking Framework by Ministry of HRD which Business school has been rated #1 ?

Ans. IIM Bangalore

Q3. Who is the NRI businessman behind Liberty House that has expressed desire to acquire one of the Tata Steel units in UK ?

Ans. Sanjeev Gupta

Q4. Indian Express & ICIJ has done a major expose regarding  murky deals of politicians, film stars, business people via a tax haven. Name the haven.

Ans. Panama

Q5. What innovative product has Samajwadi party done to mark it’s 4 years in UP govt ?

Ans. Perfumes

Q6.. April 1 is the birth anniversary of one of the doyens of humanistic psychology whose theories had a great influence in management. Name him.

Ans. Abraham Maslow

Q7. On 1st April 1976, Steve Jobs, Steve Wozniak and a third founder founded Apple. 3rd guy provided adult supervision. He had a 10 % stake initially. Name the 3rd founder of Apple.

jobs-wozniak-wayne

Ans. Ronald Wayne

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan