Month: December 2016

Weekly Business Quiz # 360

India

Q 1. What is the name given to the digital payments literacy campaign of Govt of India ?

Ans. VISAKA ( Vittiya Saksharta Abhiyan)

Q2, The Niti Aayog promoted lottery for digital payments is inspired by the success of lottery show called El Boletazo. Name the country

Ans. Mexico

Q3. Which foreign bank has revised its leave policy and now allows 6 months leave even to dads if they are the care givers ?

Ans. Deutsche Bank

Q4, How is the Indian airline Spicejet connected to the newly appointed US Commerce Secretary ?

Ans. Wilbur Ross, the newly appointed Commerce Secretary,  had acquired a 27 % stake in Spicejet which he sold later

Global

Q5. Which country the consumers will get free power for Christmas as wind energy generation will be high ?

Ans. Germany

Q6. Name the character shown in this old Coke advt. This name led to a big beverage brand in the 1960s.

sprite

Ans. Sprite

Q7. Name this brand that has used Santa Claus in its Christmas advertising since 1920s. The modern day image of Santa is created by this co.

Ans. Coca-Cola

Q8. Deepwater in association with which big co has installed offshore wind turbines off Rhode Island that are twice as tall as the statue of Liberty ?

Ans. General Electric ( GE)

Q9. Which country announced demonetization after India but has now withdrawn after chaos ?

Ans. Venezuela

  • Compiled by G.Mohan Twitter @g0_mohan

 

Advertisements

Guest Business Quiz # 3

Q1. The 2007 book “Mindset: The New Psychology of Success,” by Stanford professor of psychology Carol Dweck has been on the stands for nine years. It got pushed to bestseller status on Amazon after a CEO acknowledged that the book gave him the “intuition” that led to making the “growth mindset” the philosophical core of the change he’s trying to create at his company. Which CEO? 

Ans. Satya Nadella

Q2. In 2009, Wall Street Journal called Dr.Devi Shetty (of Narayana Hrudayalaya fame) the ‘_____ _____ of Heart Surgery’? 

Ans. Henry Ford

Q3. Due to the key role of perfume (ittar) production, this city X in UP is known as “the perfume capital of India” and “X is to India what Y is to France”. Identify X and Y.

Ans. X- Kannauj, Y-Grasse

Q4. Which brand owned by Capital Foods runs India ke Hunger Ki Bajao, a fund raising drive which seeks donations for the Akshaya Patra Foundation’s mid-day meal programme, which serves 1.4 million children across schools in India?

Ans. Ching’s secret

Q5. This is the identity of which famous jewellery designer from India?

nirav

Ans. Nirav Mody

Q6. This founder of Svatantra Microfinance has a very famous family name. Who?

ananya

Ans. Ananya Birla , daughter of Kumaramangalam Birla

Q 7. It calls itself the first destination mall of India. What is it?

dlf

Ans. DLF

Q8. Which company in India gets its name from what is shown in the visual here?

inox

Ans. Inox Group from Industrial Oxygen

Global

Q9. With which character/movie franchise would you associate Toho Company?

toho

Ans. Godzilla

Q 10. Before being elected to the parliament, he spent time as a visiting professor at the University of Texas, Austin. His academic specialty is game theory, the study of strategic decision making. Identify this teacher of economic theory at the University of Athens?

Ans. Yanis Varoufakis, former Greek finance minister

Q 11. Which company produces these colour swatch books?

pantone

Ans. Pantone

Q 12. This is the identity of a Hollywood actor’s foundation – through collaborative partnerships, the foundation supports innovative projects that protect vulnerable wildlife from extinction, while restoring balance to threatened ecosystems and communities. Which actor?

leo

Ans. Leonardo Dicaprio

Q 13. In 2014, Anbang Insurance Group, China purchased which iconic New York hotel from Blackstone for nearly US$2 billion?

Ans) Waldorf Astoria

Q 14. Founded in 1852 by Aristide Boucicaut, it was the first ever modern department store. What is it whose name literally means ‘the good market’ or ‘the good deal’?

Ans) Le Bon Marche.

Q 15. In 2012, Fairlife, LLC was formed when Select Milk Producers entered into a partnership with which famous company that now distributes the milk brand?

fairlife

Ans. Coca Cola

  • Guest post  by G.Sreekanth