Weekly Business Quiz # 421

India

Q1. Which platform owned by Bengaluru based Bundl Technologies has become a unicorn after its recent round of funding ?

Ans. Swiggy

Q 2. For advancing loans to which developer firm in Pune were the top officials of Bank of Maharashtra arrested ?

Ans. DS Kulkarni

Q3. As Chanda Kochhar has been asked to go on leave pending investigation, who has taken over as the CEO at ICICI Bank ?

Ans.Sandeep Bakhshi

Global

Q 4. Diesel is a well known apparel brand. What is Petrol ?

Petrol

Ans. Denim and Jeans wear

Q5. This brand is a leader now in the sparkling water market in US. It was launched as an “Anti-Perrier”, taking on the snobbish positioning of Perrier. This brand is owned by National Beverage Corporation. Name it

Ans. Lacroix

Q6. Which company is replacing GE in the Dow Jones Industrial Average where it was part of the 30 companies index since its inception in 1907 ?

Ans. Walgreens

Q7. Identify this journalist who became editor of Fast company early this year.

Stephanie

Ans. Stephanie Mehta

Q8. Under the Club Benefits programme, FIFA pays money to the clubs that release players for the FIFA World Cup. Which club will earn the maximum in FIFA 2018 from this programme ?

Ans. Real Madrid

Q9. Which is the 4th social media platform owned by Facebook to cross 1 billion users ?

Ans. Instagram after Facebook, Whatsapp and FB Messenger

Q 10. Intel CEO Brian Krzanich has resigned over violation of Intel’s non-fraternization policy. What exactly did he violate ?

Ans. Relationship with a fellow employee

Q 11. Name this Indian American doctor author who has been selected as the first CEO of the healthcare venture floated by Amazon-Berkshire- JP Morgan

Ans. Atul Gawande

  • Compiled by G.Mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s