Weekly Business Quiz # 422

India

Q 1. What regulation was amended by IRDAI in oder to allow LIC of India to buy 51 % stake in IDBI Bank ?

Ans. Upper limit for owning any company’s shares is 15 % by an insurance co. this limit remains , LIC was allowed as a special case.

Q 2. Who has been appointed as the Chairman of ICICI Bank, after the current Chairman MK Sharma retires ?

Ans. Girish Chandra Chaturvedi

Q 3. A recent international TVC used music from this 1980 song from The Burning Train composed by RD Burman. Name the brand.

Ans. iPhone X

Q 4. On what grounds have govt of India entity EESL rejected the first lot of electric vehicles e-Tigor and e-Verito supplied by Tata Motors and Mahndra respectively ?

Ans. They did not meet the distance covered in a single charge specifications

Q 5. What will be the name of the entity formed by the merger of Vodafone India and Idea Cellular called ?

Ans. Vodafone Idea Limited

Q6. Which Govt of India owned entity is likely to acquire the iconic Air India building in Mumbai, Nariman Point from Air India ?

Ans. Jawaharlal Nehru Port Trust

Q7. Which industry has launched campaign to promote savings ?

Ans. Mutual Funds Industry through AMFI

Q 8. Which platform released an ad with the copy ” Tum karo Toh Lust Stories hum Kare Toh Gandi Baat” ?

Ans. Alt Balaji as a rejoinder to Netflix’s launch of Lust Stories

Global

Q9. Who owns the Zico brand of Pure Coconut Water ?

zico

Ans. Coca Cola Company

Q10. She is the first woman CFO of a auto major in USA. Name her.

dhivya

Ans. Dhivya Suryadevara of General Motors, USA

Q 12. Identify this special bullet train that will start running in Japan from June 30

hello-kitty-bullet-train-afp_625x300_1530004482561

Ans. Hello Kitty

Q 13. The ball used in FIFA 2018 is Adidas telstar 18. It has a built in chip for communication inside. What technology does it use ?

Ans. NFC – Near Field communication

 

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s