Weekly Business Quiz # 420

India

Q 1. In an OBC sammelan recently what was the profession of the Coke founder John Pemberton according to Cong President Rahul Gandhi ?

Ans. Shikanji or lemonade seller… He was a pharmacist actually

Q 2. Why has Infosys decided to delist from a few overseas exchanges like Euronext ?

Ans. Low volumes of trading in Infosys ADS

Q3. Name the startup making high end e-scooters funded by Flipkart founders and Hero ?

ather

Ans. Ather Energy

Global

Q 4. As per Forbes magazine who is the world’s top earning athlete as per the latest list ? BTW, Virat Kohli is the only cricketer in Top 100 coming at # 83

Ans. Floyd Mayweather

Q5. In which hotel did Donald Trump meet North Korean leader Kim Jong Un in Singapore ?

Ans. Capella Hotel in Sentosa Island

Q6. Apple has demonstrated a new way of creating personalised emojis which are 3D cartoon versions of the person posting it. What is it called ?

Ans. Memoji

Q7. HiSense is one of the official sponsors of FIFA World Cup 2018 . In which product category does it market its products ?

hisense-logo

Ans. Consumer electronics and home appliances

Q8. Name this fintech co from Europe that is a rival to Paypal in payments processing. It got listed in Euronext recently and its price surged nearly 100 % on the day of listing.

Ans. Adyen

Q9. Apple and Google are introducing features in their latest versions which will help the users to control phone addiction. Apple’s feature is called “Screen time”, What is Google’s programme called ?

Ans. Digital wellbeing

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s