Weekly Business Quiz # 417

India

Q 1. Who is the businessman behind RSVP Movies that will launch new directors and writers for films and web-series ?

Ans. Ronnie Screwvala

Q 2. In the first of the big cases resolved under IBC, which company has taken over Bhushan Steel ?

Ans. Bamnipal Steel Ltd a subsidiary of Tata Steel Ltd

Q3. Viswanathan Anand is the brand ambassador of PSL. What is PSL ?

psl

Ans. Poker Super League

Q4. Against which brand has Voltas complained for launching a spoof of their popular advt featuring “Mr Murthy” ?

Ans. Haier

Q5. Orient Electric which has Dhoni as its brand ambassador has been recently demerged out of a listed company. Name the company

Orient

Ans. Orient Paper Ltd

 

Global

Q6. Which mobile firm would T-Mobile acquire in the US, though it officially called a merger and not an acquisition ?

Ans. Sprint

 

Q7. Explain the visual

harry

Ans. Spl limited edition condoms for Harry-Meghan royal wedding

Q8. In which country has Flixbus a 80 % plus market share in the coach business after the country liberalised bus travel ?

Flixbus

Ans. Germany

Q9. Name this free multi-player online game launched by Epic Games in 2017 where players/ teams have to survive in an ever shrinking space by killing others. This has become hugely popular.

Ans. Fortnite Battle Royale

Q10. Which global company owns the brand Hellmann’s mayonnaise now ?  It was started in New York by Richard Hellman in the year 1913.

Hellmann's

Ans. Unilever

Q 11. Name this Russian firm that is one of the world’s largest alumnium producers with an enterprise value of US $ 18 Bn. It is controlled by Oleg Deripaska which has been hit badly by sanctions from US Govt ?

Ans. Rusal

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s