Weekly Business Quiz # 418

India

Q 1. Why has Bahrain and UAE imposed a temporary ban on fruits and vegetables exported from Kerala ?

Ans. Nipah Virus

Q 2. Who employs cricketers KL Rahul and Umesh Yadav ? Clue : They were seen delivering a public service msg for their employer during the IPL telecasts.

Ans. RBI

Q 3. Identify the advertiser ensuring “Tareef ki Guarantee” to Shikhar Dhawan making his moustache turned upwards

Shikhar

Ans. Kansai Nerolac Paints

Q4. In the the 1990s, what model from Tata Motors was code-named MinT ( Mini car from Tata) when under development and later launched in 1998 ?

Ans. Indica

Q5. What is common to Dundee, Newton, Foreign and Colonial, Cazenove in connection with the Indian markets ?

Ans. All foreign mutual funds that were unsuccessful in India

Q6. For an ad film of which brand would Shweta Bachchan will be seen together with her father Amitabh Bachchan for the first time ?

Ans. Kalyan Jewellers

Q7. Which Indian cricketer is launching a street wear brand called ‘Gully’?

Ans. K.L.Rahul

Global

Q8. McKesson is a large US Corp, No 6 on the Fortune 500 list. In what business is it in ?

Ans. Healthcare

Q9.  Which mobile phone company is launching a micro lending platform called Creditbee in India ?

Ans. Xiaomi

Q 10. Which celebrity couple’s newly formed entity Higher Ground Productions signed a deal with Netflix for creating original content ?

Ans. Obamas

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s