Weekly Business Quiz # 416

India

Q 1. What subject does Hyderabad based e-learning start-up Indigolearn teach online ?

Ans. Accounts

Q 2. Which PSU will develop and run the e-auction system for PSU disinvestment ?

Ans. MSTC Limited ( formerly, Metal Scrap trading Corp )

Q3. On the occasion of Mother’s day which brand has created this warm fuzzy ad with the tagline #maanahibhoolti ?

domino's

Ans. Domino’s pizza

Global

Q4. In which category is Seraphine a big brand ? Duchess of Cambridge Kate Middleton is one of its loyal customers

seraphine

Ans. Designer pregnancy clothing

Q5. Which Chinese telecom company is in the eye of the storm between Trump and Chinese govt over supply of equipment and technology to Iran ?

Ans. ZTE

Q6. Name this iconic apparel brand. The first store came up 200 years ago on 7th April 1818 at New York City. It has clothed 40 of the 45 US Presidents. Among many fashions it introduced, buttoned down collar shirts is one.

Ans.  Brooks Brothers

Q7. Rolls Royce has announced its first SUV – Cullinan…Why it is called so ?

Rolls-Royce-Cullinan-12

Ans. Cullinan diamond is the largest gem quality rough diamond ever found. Rolls Royce has named after it.

Q8. In terms of amount, India was the largest recipient of remittances in the world in 2017. Which country was the highest in terms of remittances as a % of GDP ?

Ans. Kyrgyz Republic
  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s