Weekly Business Quiz # 411

India

Q 1. In which category is LG & Co ( Laljee Godhoo & Co) a market leader in India with over 70 % share over the last 100 years ?

Ans. Asafoetida

Q 2, Which celebrity has replaced Ranveer Singh as the new brand ambassador for VIVO smartphones ?

Ans. Aamir Khan

Q3. Which two music streaming services in India have come together recently ?

Ans. Saavn and Jio Music

Q4. Why is Arcelor Mittal keen to dissociate itself as a promoter from Uttam Galva Steel ?

Ans. Arcelor Mittal is keen in acquiring Essar Steel  where it is getting disqualified under IBC because of its promoter status in Uttam Galva, which is a bank defaulter

Q5. Why has govt asked a small company Ovleno Business Intelligence to pull down its web-site ?

Ans. Ovleno is the partner of Cambridge Analytica in India. In its web-site it has given the names of its clients which includes many political parties

Q6. The debt heavy Videocon group has sold its stake in the General Insurance business. In which Indian company did Videocon have a stake ?

Ans. Liberty General Insurance

Q7. Identify the advertiser, here Amitabh Bachchan is playing Raahat Raja in a nautanki and sings an old Bollywood song in his own voice Acapella style ( without any accompaniment )

amitabh-696x392

Ans. Navratna Oil

Global

Q8. Which global brand has launched SNKRS app as a part of its digital strategy of connecting directly with the consumer ?

Ans. Nike

Q9. To whom has Uber sold its business in South-east Asia ?

Ans. Grab

Q10 . In what business is the Cambridge Analytica in ? Why is it in the news ?

Ans. It is a voter-profiling firm and they used data from 50 million Facebook accounts while working for the Trump campaign during the 2016 presidential election.

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s