Guest Business Quiz – # 12

In our Guest business quiz series, we have a quiz post from a young quiz master -Prabhanjan Sharma.

India

Q 1. Which Indian financial services co has diversified itself to education sector by establishing schools in Bengaluru, Pune and Gurgaon with the moto of Educate, Excel, Empower? The school carries  the name of the company. 

Ans) HDFC.. the schools are called “The HDFC Schools”

Q 2.  Shripal Morakhia is an Indian Businessman, Film Director and a film Producer. He owns a sports entertainment venture which is co-operated by Star India. This venture is there in Mumbai, Hyderabad, Noida, Gurgaon, Ludhiana and Bengaluru. Name this sports venture?

Ans. Smaaash

Q3.  Azhar Iqubal, Beepit Purkaystha and Anunay Arunav are the founders of this application which summarizes the information in very few words. Identify  this famous company or app founded by them?

Ans. Inshorts Media labs Pvt Ltd Or Inshorts

Q4.  Pinstove is an food delivery app founded by Baiju Mohammed, Bhagavan Das and Harry Croydon. What is the uniqueness of this app which stands away from other food delivery services.

Ans) The food is cooked by HomeChefs (Housewives)

Q5.  Tina Tharwani, Manoj mittra, Rriddhi Talwalkar,Pragathi Malhotra and Saurabh Malhotra are the part of this company which was in news very recently for major event held in Italy. Identify the event and the company?

Ans. Shaadi Squad ( Wedding Planners of Virat and Anushka’s Marriage)

Q6. In 1999 this brand was banned in America because there it used child labour.There was huge protests against this brand. Investigations found that it was very popular in America but they didn’t contain warning labels. Name this famous Indian brand which is popular in rural India?

Ans) Ganesh  Beedi

Global

Q7. This sea food restaurants was founded in the year 1996 in Monterey California. The company is based in Houston,Texas and has been a divison of Landry’s restaurants since 2010. This restaurant was inspired from a movie of Tom Hanks which was released in 1994. Which famous sea food restaurant are we talking about and from which movie did it take inspiration?

Ans. Bubba Gump Shrimp Company , Forest Gump

Q8. The founder of this company raised $1 million dollars by selling hats worth $20 each. He sold out the entire line of 50000 plain black baseball caps showing the firm’s logo in over a month. Who is this founder who raised funds by selling caps and name the company?

Ans. Elon Musk , The Boring Company

Q9.  Who is the voice behind the tagline of McDonalds ” I’m Loving It”?

Ans. Justin Timberlake
Q 10. This company is partially owned by the Chinese government and their computers are suspected to come preloaded with secret backdoor access. So MI6,CIA and other spy agencies have banned their use. Which computer brand are we talking about?

Ans. Lenovo Computers

  • Compiled by Prabhanjan Sharma , a final year degree student of Seshadripuram Degree College, Bengaluru. He is a passionate quiz enthusiast and one of the pioneers behind the college quiz fest “Foghlaim”.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s