Weekly Business Quiz # 403

India

Q 1. What new kind of leave has State Bank of India approved recently for its employees ?

Ans. One week bereavement leave for employees who lose a close family member

Q 2. On their father’s anniversary what gift did elder bro Mukesh Ambani give to his younger bro Anil Ambani this year ?

Ans. acquisition of Reliance Communications spectrum and tower assets by Reliance Jio to repay loans of approx Rs 23,000 crore

Q3. What new guidelines regarding commodities trading has been announced by SEBI that will make them easier to trade ?

Ans. BSE and NSE will allow commodities trading

Q4. Widely known as the Indian restaurant world’s favourite incubator for new and exotic concepts, it was unfortunately a restaurant that caught fire. RIP to the dead. Name the place .

Ans Kamala Mills Compound

Q5. With which sugar company you would associate Meenakshi Saraogi who built the company by her vision and hands on management ?

Ans. Balrampur chini Mills Ltd

Q6. What recent incident forced Bharti Airtel CEO Gopal Vittal to send a letter saying we did not live up to their high standards ?

Ans. Airtel Payments Bank violating the KYC guidelines

Q7. Name the dairy brand that traces it’s origin to 1924 when a Swiss national acquired an Aligarh based dairy and gave it his own name.

Ans. Keventers

Q8. Which Indian juice brand has launched pre-mixed mocktails like Virgin Mary And Pina Colada during this party season ?

Ans. Real

Q9. How did Shree Cement MD 65 year old Hari Mohan Bangur keep himself mentally alert until recently ?

Ans. Appearing for the CAT exam every year

Q 10. Which brand ran a TV commercial showing brother-sister relationship with the tagline “Magic of warmth” ?

Ans. Parachute

Q11. An old brand has had a new campaign with a message that the brand stands for love across generations. Name the brand

Rasna new

Ans. Rasna ( I love you Rasna)

Global

Q 12. What does Xiaomi mean in Chinese ?

Ans. Millet ( grain)

Q 13. Which brand is disrupting the razor market by a subscription model where razors are sent home for one dollar a month and attacking Gillette by “And do you like spending $20/month on brand name razors? $19 go to Roger Federer!” ?

Ans. Dollar Shave Club

Q 14. Talking about company towns, if Jamshedpur is the company town of Tata Cos , Wolfsburg is the co town of Volkswagen , which org is behind the town of Oak Ridge in Tennessee , USA ?

Ans. Oak Ridge , Tennessee was the company town for Project Manhattan of US Govt for making atom bomb

Wishing all the readers a very happy and prosperous 2018. Happy quizzing !!

 

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s