Weekly Business Quiz # 388

India

Q 1. With which private bank is Bharat Financial Inclusion the MFI going to merge ?

An. IndusInd Bank

Q 2. On teacher’s day which brand released an ad featuring Sindhu and Gopichand with the tagline ” I hate my teacher” ?

sindhu

Ans. Gatorade

Q3. A music video called Vaadi -e-Kashmir with intro by Amitabh Bachchan, sung by Shankar Mahadevan has been released. Which company’s CSR initiative is it ?

Ans. Kent -water purifier

Q4. Why is this advertisement in the news ?

Jawed Habib

Ans. Jawed Habib had to apologise because it said Gods to visit Jh saloon..It hurt Hindu sentiments according to the protestors

Q 5. ITC has filed a defamatory case for Rs 1000 crore against proxy advisory firm IIAS which has opposed Non-exec Chairman Y.C.Deveshwar’s ‘s package. How much will Yogi Deveshwar   receive ?

Ans. Rs 1 crore per month plus perks

Q 6. Sunil Vachani the promoter of Dixon Technologies, a pioneer in Electronics Mfg services . Name the TV brand his father was asso. with.

An. Weston TV

Global

Q7. Mauritius received the largest population of indentured labour from India. What is the difference between indentured labour and a slave ?

Ans. Indentured labour are paid a salary and slaves are not

Q8. Variously called “America’s largest private firm” ” Middleman of the world “, World’s biggest food trading firm” . Name the firm.

Ans. Cargill Foods

Q 9. In which industry is South Africa’s largest firm in terms of market cap Naspers operate ?

Ans. Media and Internet

Q 10. Identify this Economist. He joined the economics deptt of MIT in the 1940s. He is known for using a lot of Maths in economics. he wrote an Economics textbook that was a standard one right upto the 1990s. He won a Nobel prize in 1970.

paul-samuelson-3

Ans. Paul Samuelson

Q 11. Durex known for its cheeky one-liners based on current events released this ad recently. Who is Jon ?

Dear Jon

Ans. Jon Snow from Game of Thrones TV series

Q 12. Sony has launched Sony RXO a waterproof, sturdy compact camera for adventure photography. Who is the leader in this segment and created this market ?

Ans.GoPro

Q 13. Many tech leaders like Bill Gates, Tim Cook are opposing Trump move to withdraw DACA. Expand DACA 

Ans. Deferred action for childhood arrivals

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s