Weekly Business Quiz # 389

India

Q 1. Under what name are Tatas launching an online grocery store ?

Ans. Starquik

Q 2. Who are the 3 Indians who have been named by Forbes in the 100 Greatest Living Minds ?

Ans. Ratan Tata, Vinod Khosla and Lakshmi Mittal

Q3. Identify the brand.

Levis

Ans. Levi’s

Q4. Name the brand.

reebok Kangana

Ans. Reebok

Q5. True Blue is a JV between a cricketer and a company. Name them.

True blue

Ans. Sachin Tendulkar and Arvind

Q6. September 15th is celebrated as the Engineer’s day on the birth anniversary of Sir M Visveswaraya. He had started a pig iron plant at Bhadravati in 1923.Name the company and with which co is it today ?

Ans. Viswesvaraya Iron and Steel Ltd is part of SAIL.

Q7. What is the move proposed by Tata Sons to change its corporate legal structure ?

Ans. It proposes to become a private limited company.

Q7. With which private bank is Bharat Financial Inclusion the MFI going to merge ?

Ans. IndusInd Bank Ltd.

Global

Q8. Which speciality retailer catering to kids has filed for bankruptcy protection ?

Ans. Toys ‘ R Us

Q9. With which company would you associate Lab 126 ? Also, what is the significance of the number 126 ?

lab126

Ans. Amazon…Amazon has an arrow going from A to Z , the 1st and the 26th letter in the english alphabets.

Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s