Weekly Business Quiz # 386

India

Q 1. Roopa Purushothaman will be the Chief Economist at Tata Sons Limited. Which well known report did she co-author at Goldman Sachs ?

Ans. BRIC Report

Q 2. Which headhunting firm has been appointed by Infosys to search for a CEO ?

Ans. Egon Zehnder

Q 3. To whom has the founders of the startup Springpath sold their firm for nearly 2000 crore Rs ?

Ans. CISCO

Q 4. Under what brand name are FMCG products made in Dera Sacha Sauda sold ?

Ans. MSG

Q 5. Indian Hotels has a new CEO Puneet Chhatwal. He has been given the task of making Taj Group a leader in India once again. Which chain is  # 1 in India now?

Ans. Starwood-Marriott

Q6. Who proposed the 1-2-5 series for currency denominations based on which RBI is introducing the Rs 200 currency note ?

Ans. Renard series

Q7. Which brand sponsored the iconic show Surabhi presented by Siddhartha Kak and Renuka Shahane on Doordarshan for a long time ? 

Surabhi

Ans. Amul

Global

Q8. On what charges has the Samsung Chairman Lee Jae Yong been sent to jail for 5 years ?

Ans. For bribery, embezzlement and other charges

Q9. Who will be taking over as CEO of Uber worldwide ?

Ans. Dara Khosrowshahi, former CEO of Expedia

Q 10. Which chain has started a cryptocurrency called Whoppercoin in Russia ?

Ans. Burger King

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

I am very happy to share the good news that IndiaBusinessQuiz has crossed 2 Million hits. In the 9th year of its operation, the blog has received nearly 600,000 visitors, as informed by WordPress. This month August 2017 has been the best ever month in terms of hits and visitors.

Thanks to all the visitors and readers who receive these updates on e-mail.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s