Weekly Business Quiz # 385

India

Q1. Who has taken over as the Railway Board chairman after the previous one was asked to go on leave over railway accidents ?

Ans. Ashwani Lohani , formerly of Air India

Q 2. Ravin Gandhi was referred to as an Indian pig by Trump supporters. He is CEO of which company ?

Ans. GMM Non-stick coatings

Q 3. What is the title of the book written by Raghuram Rajan on his stint as RBI Governor ?

Ans. I do what I do

Q 4. “Failing to Succeed” by K.Vaitheeswaran is a story of India’s first e-commerce venture that failed. Name the venture

Ans. Started as Fabmart, became Fabmall and then renamed as Indiaplaza

Global

Q5. A study has found that Eponymous firms earn higher profits the others . What are eponymous firms ?

Ans. The firms whose names have the names of the founder (s)

Q6. What functionality does an Airbar offer to a laptop ?

Ans. Converts a regular laptop into a touch-screen one

Q7. Name this American businessman and financier, who started as a paper tycoon and after numerous attempts laid the Translatlantic telegraph cable ?

Ans. Cyrus West Field

Q8. Who owns the popular American whiskey brand Jack Daniels ?

Ans. Brown-Forman corporation

Q9. Identify this Indian American who been named as most influential 40 under 40 by Fortune magazine

Divya

Ans. Divya Nag of Apple

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s