Weekly Business Quiz # 382

India

Q1. The Trivago model is often a butt of jokes. He is not a regular model. Name him and what is his day job ?

Trivago

Ans. Abhinav Kumar, He is the Country Manager for Trivago, India

Q2. In which city has Congress opened a State Bank of Tomatoes, as a novel way of protesting about the abnormal price increase in tomato prices ?

SBT

Ans. Lucknow

Q3. Faced with declining population which community is running an ad campaign JIYO ____ promoting their members to have more children. Fill in the blank

Ans. Parsi

Q4. After the resignation of Arvind Panagariya, who has been appointed as the new Vice Chairman of NITI Aayog ?

Ans. Rajiv Kumar

Q5. Which Indian airline has said it will not allot middle seats in any flight to women who are travelling alone ?

Ans. Vistara

Q6. Takeover of which Indian pharma company by the Chinese firm Fosun has been stopped by the Indian govt ?

Ans. Gland Pharma

Q7. Who owns the e-marketplace eBay.in ?

Ans. Flipkart

Q8. Who has taken over as the Secretary General at FICCI ?

Ans. Sanjaya Baru

Global

Q9. In 1967, Adidas introduced its first product beyond sports shoes, namely a track suit with its trademark ‘three stripes”. Who was their first model, shown in this picture  ?

Adidas1

Ans. Franz Beckenbauer ( Kaiser)

Q10. Bank of America started a Bankamericard program in 1958. It expanded to other countries as Barclaycard (UK) Carteblue (France) and Chargex ( Canada). In 1976, they came under a single name, which exists even today. Name it.

Ans. Visa

Q11. What do the 4 rings in the Audi logo signify ? What does Audi mean and how this name came about ?

Audi

Ans. the four rings stand for four previously independent motor-vehicle manufacturers: Audi, DKW, Horch and Wanderer that merged and formed Auto Union.. Horch the founder’s name means ‘ to hear” in German, so he named his second company as Audi, which means “to hear” in Latin.

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s