Weekly Business Quiz # 381

India

Q 1. She is the youngest commander of a Boeing 777. Name her 

anny

Ans. Anny Divya

Q 2. Which IT major has launched a messenger app called Kaizala, which means “What’s up” in Marathi ?

kaizala

Ans. Microsoft

Q3. The logos shown here were all created in one place. Name it

NID

Ans. National Institute of Design, Ahmedabad

Q4. According to a news report RBI has stopped printing 2000 Rs note. Instead it is printing notes of a lower denomination. What is its value ?

Ans. Rs 200

Q5. One major source of confrontation between incumbent operators like Airtel and Reliance Jio is IUC. Expand IUC and explain.

Ans. Inter usage charge.   It is the charge one operator has to pay to the other when a call is made from one network to other.

Global

Q6. Who owns the car brand ABARTH ?

abarth

Ans. Fiat- Chrysler

Q7. In the first half of 2017, a new group has become the world’s no 1 car producer in terms of volume. Name it.

Ans. Renault-Nissan

Q8. Which luxury brand known for its bags has acquired the footwear brand Jimmy Choo ?

Jimmy Choo

Ans. Michael Kors

Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s