Weekly Business Quiz # 380

India

Q 1. This firm was born out of Arthur Andersen , when it got closed down after the Enron scam, & had become an challenger to the Big 4 in India. Now it has dissolve itself  & merged one part  with Deloitte and the other with KPMG. Name it.

Ans. BMR Advisors

Q2. Identify this businessman and his company which has made it to the Fortune Global 500 list 

Rajesh

Ans. Rajesh Mehta of Rajesh Exports

Q3. Following the lawyer notice from which group threatening a defamation suit has EPW editor Paronjoy Guhathakurta resigned ?

Ans. Adani

Q4. Which govt owned institution compiles the Housing Price Index popularly known as Residex ?

Ans. National Housing Bank ( NHB)

Q5. Identify the logo. It started operations recently

fino-paytech

Ans. FINO Payments Bank

Global

Q6. Which popular utility that was first introduced in 1985 by Microsoft in Windows is being withdrawn ?

Ans. MS Paint

Q7 Following Walmart at No 2 in the Fortune Global 500 list is State Grid. Which country does it belong to ?

Ans. China

Q8. Amazon has launched a shoppable feed of stories and images much like a social network for its Prime members in US. What is it called ?

Ans. Amazon Spark

Q9. In which country the income of all the citizens is known openly and this info is available online ?

Ans. Norway

Q 10. This is only the second occasion that Bank of England has issued a currency note with a woman’s photo on it. Who is the person honoured ? 

austen-note_650x400_41500445205

Ans. Jane Austen on her 200th birth anniversary

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s