Weekly Business Quiz # 363

India

Q 1. Vikram Limaye has been appointed as one of the BCCI administrators. He is the MD of which finance company ?

Ans. IDFC Ltd

Q2. Which denim brand is associated with India’s first Blue film Festival ?

Ans. Spykar

Q3. Connect the following – an agarbatti brand, a model of an Indian car brand that is no longer in production and the incident involving filmmaker Sanjay Leela Bhansali ?

Ans. Padmini

Q4. As per Delhi High Court order footwear with back strap is classified as

A. Chappal    B. sandal     C. Shoe    D. Flip-flop

Ans. B. Sandal

Q5. Which car brand is using a contrarian approach by using celebrities who play villainous roles in movies and TV to break prejudices ?

Ans. Ford

Q6. Who will take over from Y C Deveshwar as the CEO of ITC Ltd ?

Ans. Sanjiv Puri

Global

Q7. What promise has Starbucks CEO Schulz made as a mark of protest against the immigration ban order of Trump admin ?

Ans. Hiring 10,000 refugees in the next 5 years

Q8. Trump admin has issued executive order. Immigration from 7 countries have been stopped. Steve Jobs’ father was an immigrant from which one ?

Ans. Syria

Q9. The Hollywood movie The Founder is a biopic of which entrepreneur and his company ?

Ans. Ray Kroc , McDonalds

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s