Weekly Business Quiz # 362

India

Q 1. Identify the advertiser…

ranbir1

Ans. Asian Paints

Q2. Nitesh Tiwari the director of this year’s big hit Dangal was the Chief Creative officer of a well known ad agency.. Name the agency

Ans. Leo Burnett

Q3. Identify the three brothers and their corporate roles

nc

Ans. N G Subramanian, COO TCS, N Srinivasan Group Finance Director, Murugappa Group and N Chandrasekharan Chairman designate Tata Sons

Q4. What is Google’s project in India internally called Project Nilgiri ?

Ans. Free wi-fi in railway stations

Q5. Which major tyre co got established in Kerala when Kerala CM Achyut Menon approached Raunaq Singh at a drinks party in Kerala House, Delhi ?

Ans. Apollo Tyres

Global

Q6. Camel has changed hands. Who has acquired the company that makes Camel and other cigarettes ?

British American Tobacco ( BAT)

Q7. Why is the fix in a software often called a ‘patch’ ?

Ans. Historically, software suppliers distributed patches on paper tape or on punched cards, expecting the recipient to cut out the indicated part of the original tape (or deck), and patch in (hence the name) the replacement segment.

Q8. What was started by Jimmy Wales and Larry Sanger on January 16, 2001 ?

Ans. Wikipedia

Q9. Name the two big brands one from Italy and another from France that are merging to become a global eyewear giant

Ans. Luxottica and Essilor

Q10. What is the new name for the investment part of Yahoo that has not been sold to Verizon ?

Ans. Altaba

Q11. This factory, the oldest manufacturing unit in England that made the American Liberty bell, Big Ben etc will stop its operations after 400 + years. Name it

Ans. Whitechapel Bell Foundry

Q12. Under what well known brand name has Finnish company HMD Global launched a smart phone in China recently ?

Ans. Nokia

Compiled by G.Mohan Twitter@go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s