Weekly Business Quiz # 355

India

Q1. After Cyrus Mistry’s sacking from Tata Sons board, the insurance companies are expecting claims under D & O liability policy. Expand D & O

Ans. Directors and Officers

Q2. As per World Eco Forum latest list India has 7 Unicorns in the list. Name them.

Ans. Flipkart,Ola,Shopclues,One97 communications,Quickr,Zomato,Snapdeal

Q3. Which former AG of Maharashtra , a Parsi, is trying to mediate between Tata

Ans. Darius Khambata

Q4. In 1921 Sir Dorabji Tata created Associated Building co with 1 cr as capital. It bought land in Bruce St, Mumbai at Rs 1700 per sq yd.He appointed George Witter as architect who used Bombay Gothic style.The building opened in 1924. Name the building

Ans. Bombay House

Q5. Which Indian group has acquired BSA brand ?

bsa

Ans. Mahindra group company Classic Legends

Q6. They were the models when KS was launched 25 years ago. Name them.

ks

Ans. Marc Robinson and Pooja Bedi

Q7. Ashok Leyland has launched electric bus. By what name will it be called ?

circuit

Ans. Circuit

Global

Q8. What is being demonstrated at a Tesla launch event recently in Universal Studios, California ?

tesla-roof

Ans. Tesla solar roof tiles

Q9. With which product category would you associate the brands Brooks, Asics, Saucony ?

Ans. Marathon running shoes

Q10. What did Ukrainian Olexander Turin do to demonstrate his loyalty to Apple and what did he get in return ?

Ans. Olexander Turin changed his name to iPhone 7 and got a free iphone 7.

Q11. AT &T is acquiring Time Warner. This is almost a repeat of a merger that happened between a telecom co and a media co 16 years ago. Name it.

Ans. AOL and Time Warner

  • Compiled by G.Mohan 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s