Weekly Business Quiz # 354

India

Q1. Identify these advertising pros and with which landmark campaign are they associated with ?

amul

Ans. Jayant Rane, Rahul Da’cunha & Manish Jhaveri  from Da’Cunha associates who handle the Amul butter campaign

Q 2. Which three parties have acquired a 98℅ stake in Essar Oil making it India’s largest FDI deal ?

Ans. Rosneft, Trafigura and UCP

Q3. In which IT system did ICICI bank and Emirates NBD collaborate to do India’s first ‘blockchain’ trade finance deal ?

Ans. EdgeVerve’s ‘Finacle” ( subsidiary of Infosys)

Q4. What impact will the Kigali accord in Rwanda have for India’s air conditioning industry and consumers ?

Ans. As the accord will phase out HFCs ( Hydrofluorocarbons) , the cost of the ACs will go up.

Q5. The friendship of M.F.Husain with Parmeshwar led to creation of what for the Godrej group?

godrej

Ans. Besides Cinema Ghar, an artist’s museum for art and cinema. It has been mentioned that Husain also contributed to the Godrej logo.

Q6. Identify the lady in this picture and the brand she owns being promoted by Virat Kohli.

kohli

Ans. Anjana Reddy of Wrogn

Global

Q7. Samsung ‘s Lee Jae Yong’s decision to stop Galaxy Note 7 is seen as as big a step as what his father did for demonstrating Samsung’s commitment to quality ? What did his father do ?

Ans. His father burned a pile of 150,000 defective Samsung phones 21 years ago

Q8. About which motorcycle brand is the story of partnership between William and the three bros Arthur, Walter and William now premiering on TV?

Ans. Harley and the Davidsons

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s