Weekly Business Quiz # 352

India

Q 1. Which company is promoting sex education using idadi on YouTube ?

Ans. Piramal healthcare

Q2. Entrepreneurship program conducted by which e-learning provider has been approved by “Startup Inida”as the official programme ?

Ans. UpGrad

Q3. Which loss making company will be the first PSU to be privatised by the Modi govt ?

Ans. Bharat Pumps and Compressors Ltd

Q4. Registration for CAT-2016 in comparison to CAT-2015 has shown a

A. Marginal increase B) No change

C) Marginal decline D) Steep decline

Ans. A.Marginal increase

Q5. Which company makes e-Raaja, an indigenously developed e-rickshaw ?

Ans. OK toys

Q6. Which cosmetics brand markets itself as Luxurious Ayurveda ?

Ans. Forest Essentials

Q7. What has the govt banned at all national monuments from today I.e October 2 ?

Ans. Polythene

Q8. How do we better know Ganga Bhishen Agarwal of Bikaner ?

Ans. Haldiram of Haldiram Bhujiawala fame

Global

Q9. Slack is one of the fastest growing enterprise software. Though the name did not come from the acronym, the founders made one backronym. Expand SLACK.

Ans. Searchable log of communication and knowledge

Q10. What ride by SpaceX in 2024 is being promoted by Elon Musk as ” Are you prepared to die ” ?

Ans. Manned mission to Mars

Q11. Which company was the first co in the world to mass produce wrist watches specifically for men ?

Ans. Girrard-Perregaux

Q 12. What is the current name for ” The Waterbury Clock Company ” ?

Ans. Timex

Q 13. Pension Fund Global is the world’s largest sovereign wealth fund. To which country does it belong ?

Ans. Norway

Q 14. _____ is just like crude. It’s valuable, but if unrefined it cannot really be used. It has to be changed into gas, plastic, chemicals, etc., to create a valuable entity that drives profitable activity; so must _____ be broken down, analyzed for it to have value.” ____ is the new oil. Fill in the blank.

Ans. Data

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s