Weekly Business Quiz # 351

India

Q 1. Who are the 3 members appointed by the govt in the Monetary Policy Committee ?

Ans. Chetan Ghate, Pami Dua, and Ravindra H. Dholakia

Q 2. Under what brand name is Arvind launching a chain of footwear retail stores ?

Ans. Stride

Q3. Blackstone with its partner Embassy will be filing prospectus fr india’s first REIT. Expand REIT

Ans. Real Estate Investment Trust

Q4. What cause would Nestle promote through its taglines for Maggi, Kitkat and Nescafe during this festive season in India ?

Ans. Education

Q5. What does the term adding a ‘codicil’ to a will denote ?

Ans. Altering the will by adding a new supplement

Q6. Which Indian retail tycoon says it has attempted e-commerce 4 times and failed , recently it has closed one ?

Ans. Kishore Biyani

Q7. Neel Sutra, Boutique Living, house of Milk are luxury brands in which product category ?

Ans. Furnishings

Q8. Which Indian commercial bank will introduce a Humanoid receptionist its Mumbai branch ?

Ans. HDFC Bank

Q9. The recent ad campaign for which brand are these 7 avatars of Amitabh Bachchan shown ?

 

amitabh-7

Ans. Tata Sky

Q 10. In which city’s airport have these banners created a stir between Air India and IndiGo ?

air-india-indigo

Ans. Mumbai Chhatrapati Shivaji International airport

Global

Q11. Connect the brands Westin, Le Meridien,.Sheraton, Starwood, Ritz-Carlton

Ans. All are Marriott brands

Q12. Which drink is named after the legendary golfer Arnold Palmer , who passed away recently ?

Ans. Iced tea mixed with lemonade

Q13. In the UN heath indicators ranking which country is No 1 ? BTW, US is No 28

Ans. Iceland

Q 14. Which segment of books is the fastest growing in US as per association of American publishers a. paperbacks b. e-books c. Audio book d. Hard cover

Ans. c. Audio book

.Q 15. Cola companies instead of using the work ‘junk food” want to put a tag called HFSS . expand HFSS

Ans. High on Fatm Salt or Sugar

Q 16. Denza an electric car from Daimler in China is an example of “inconspicuous consumption” . What is inconspicuous consumption ?

Ans. Consumption which is not for status  and more a means to private pleasure.

Q 17. Identify the logo 

cz-logo

Ans. Chan Zuckerberg initiative

 

 

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s