Weekly Business Quiz # 350

India 

Q 1. Which will be the first denomination of Indian currency to carry the new RBI Governor Patel’s signature ?

Ans. Rs 20

Q 2. “Lambi race no ghodo chhe, leader chhe, PM banse – he’s a thoroughbred for the long run, a true leader, he will be prime minister”. Who said this about Narendra Modi to his family members when Modi attended a dinner at their residence ?

Ans. Dhirubhai Ambani

Q3. Raheja Revanta in Gurgaon is being promoted as the tower built by the builders of Burj Khalifa in Dubai. Who are the builders ?

Ans. Arabtec

Q4. Who will be acquiring the controlling interest in payment channel Citrus ?

Ans. Pay U

Global 

Q5. Rank the following music streaming services in US in terms of number of subscribers from high to low Pandora, Apple Music, Spotify, Tidal

Ans. Spotify, Apple Music , Pandora, Tidal with Spotify being the highest

Q6. In what business is 7th Generation in , that has been acquired by Unilever recently ?

Ans. Eco-friendly detergents

Q7. With the Brangelina divorce announced, ownership of which winery where the two got married in 2014 has come under question ?

Ans. Chateau Miraval

Q8. Name this company that was started by John Francis Queeny in St Louis , Missouri, USA in 1901 to manufacture food additives like saccharin , vanilla. It was named after the maiden surname of the Founder’s wife. This name may cease to exist after this company”s mega merger with a German MNC. The new owners may not keep the name because this company has been involved in many controversies.

Ans. Monsanto

Q9. Identify the airline and the country it belongs to.

eva

Ans. Eva Air from Taiwan

Q 10. Identify this billionaire Guru who has businesses ranging from a resort in Fiji, Adweek mag, 3D printing, asteroid mining  etc

robbins

Ans. Tony Robbins

Q 11. As per a recent list, which is the No 1 in the list of companies in Asia as per market capitalisation A. Samsung B. Toyota C. Alibaba D. TCS

Ans. C. Alibaba Holdings

 

Q 12. Which four supermarket chains are called the ” Big Four” of the U.K. Retail industry ?

Ans. Tesco, Asda, Sainsbury’s and Morrisons

Q 13. To which country and business does this brand belong ?

lidl

Ans. Retail chain from Germany

Q 14. Bayer’s acquisition of Monsanto is the largest ever all cash deal. What is the value of this deal ?

Ans. 66 Billion $

Q 15. In which neighbouring country is Serge Pun and associates the leading business group ?

Ans. Myanmar

  • Compiled by G.Mohan twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s