Weekly Business Quiz # 342

Q 1. 7 Indian cos have made it to the Fortune 500 list. 4 PSUs and 3 Pvt cos. Among private cos. besides Reliance and Tata Motors, which is the third ?

Ans. Rajesh Exports

Q2. Which car model from Nissan is based on the same platform as Renault Kwid and both have been launched in India ?

Ans. Datsun Redi-Go

Q3. Identify the advertiser who is running a TV campaign depicting toys

bachhe

Ans. MP Tourism

Q4. Which brand is running a camapaign titled “Smiles of India” ?

Smiles

Ans. Himalaya sparkling white toothpaste

Q5. Which famous temple in Mumbai accepts shares and securities as donations ?

Ans. Siddhi Vinayak temple

Q6. Which is the first company from India to issue a Masala bond overseas ?

Ans. HDFC Ltd

Q7. If Infosys has MANA as its analytics platform, TCS has Ignio, what is Wipro’s analytics platform called ? Clue : literary character

Ans. Holmes

Q8. Connect Kolkata based tea co TE- A-ME-TEAs to US candidate Donald Trump

Ans.Kolkata-based Te-A-Me Teas, a tea company, has sent 6,000 bags of famous Assam green tea to Donald Trump to purify him

Q9. Boeing is celebrating its 100 years this year. At what price did they sell their first plane in 1916 ?

Ans. 10,000 $

Q10. Which auto-rickshaw aggregator has tied up with Trainman to provide pick-up and drop services at 35 railway stations ?

Ans. Jugnoo

Q11. What special drink was introduced by Paper Boat on the occasion of Ramzan ?

Ans. Sherbet-e-khaas

Q 12. Which private company is India’s largest producer of coal-bed-methane ?

Ans. Essar Oil producing CBM at Raniganj coal mine in West Bengal

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s