Weekly Business Quiz # 324

Q 1. Which Indian co has announced iwork@home an option to work from home for its women employees on Intl women’s day ?

Ans. ICICI Bank

Q2. Ray Tomlinson was hired by Bolt Beranek and Newman, BBN, later acquired by Raytheon Co., where he continued to work till  the time of his death. What was his contribution ? Ray Tomlinson RIP.

Ans. Inventor of email, selector of ‘@’ symbol for addresses

Q3. Who does the bot @deepdrumpf designed by an MIT engineer tweet like using artificial intelligence ?

Ans. Donald Trump

Q4. Under what trade name is Sun Pharma launching an antacid that will compete with the likes of Eno and Pudin Hara ?

Ans. Pepmelt

Q5. Which tax haven has gone bankrupt because of the changes in the European Union rules ?

Ans. Jersey

Q6. Which Indian co has announced ‘menstrual leave’ for its female employees ?

Ans. Wet & Dry Personal Care, a Delhi based co making intimate products for women

Q6. Which Indian media co has acquired US cricket focused TV channel Willow TV ?

Ans. Times of India

Q7. Which global brand sources ‘hazelnuts from Turkey; palm oil from Malaysia; cocoa from Nigeria; sugar from Brazil ; and the vanilla from France’?

Ans. Nutella

Q8. Ratan Tata recently inaugurated a hospital in Mathura started by Nayati Healthcare. Who is the person behind Nayati ?

Ratan tata Niira
MATHURA, FEB 28 (UNI):- Former Chairman of Tata Sons Ratan N Tata along with PR veteran and former Corporate Lobbyist Niira Radia during the inauguration of Nayati Multi Super Specialty Hospital in Mathura on Sunday. UNI PHOTO – 51U

Ans. Niira Radia

Q9. Which mutual fund is promoting SIP as a Good EMI ?

Ans. Franklin Templeton

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s