Weekly Business Quiz # 159

Q 1. What is the social welfare project in Mumbai which Ratan Tata will take up after his retirement ?

Ans. Veterinary hospital

For more read link.

Q 2. Which Indian co has acquired an FMCG co In Singapore for over 144 mn $ ?

Ans. Wipro

For more read link.

 Q3. What was the amount spent by Walmart in lobbying for FDI policy change in India ?

Ans. 25 Mn $ 

For more read link.

 4. Which Indian co is the largest tractor manufacturer in the world ?

Ans. Mahindra and Mahindra 

Q5. When a caviste asks ” blanc ou rouge ” in Paris what is he talking about ?

Ans. Red or white wine 

For more read link.

 Q6, French are obsessed with Provenance when they buy things. What is it. ?

Ans. Source of things or objects 

For more read link.

 Q 7. Nassim Taleb has a new book on Antifragility . What is anti-fragility ?

Ans. Things or qualities that gain from volatility

For more read link.

 Q8. Which recently released movie has been given two awards by Indian govt for promoting Indian tourism ?

Ans. Life of Pi

– Compiled by G.Mohan Follow on Twitter @go_mohan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s