Weekly Business Quiz # 133

Q1. What is unique about The Divorce Hotel ?

Ans. They have packages for couples to have divorce during weekend with legal and other services

Q2. Which American multiplex chain of 5000 screens was acquired by the Chinese group Dalian Wanda for over 2.5 billion $ ?

Ans. AMC

Q3. Name the business group of Aike Batista, the richest man in Brazil and 7th richest worldwide.

Ans. EBX Group

Q4. Name this IIT Madras alumnus who is often called the Canadian Buffett for his value investing skills.

Ans. V.Prem Watsa of Fairfax

Q5. What was the earlier name of SML Isuzu Limited ?

Ans.  Swaraj Mazda Limited

Q6. Why did Zuckerberg marry 1 day after the Facebook IPO?

Ans. Bec California divorce laws says any wealth acquired before marriage cannot b shared

Q7. What is Grexit in the context of the Euro crisis?

Ans. Exit of Greece from Euro

Q8. Who has acquired the online marketplace co Ariba yesterday for 4.5 Bn $ ?

Ans. SAP

Q9. What item belonging to Late Ronald Reagan is being auctioned online ?

Ans. A vial of his blood

Q10. Which Mumbai based group is positioning apartments based on the cars they own , Dadar for BMW and Worli for RR owners ?

Ans. Wadia Group

Q11. Name the Facebook CFO who is being blamed for the IPO fumble

Ans. David Ebersman

Q12. Which brand of mixie an affiliate of Philips got badly affected bcoz of Jayalalithaa’s freebie schemes in TN ?

Ans. Preethi

Q13. McDowells becomes the 2nd brand to reach 2 Billion $ in retail sales in India. Which was the first ?

Ans. Amul

Q14. Who has acquired controlling stake in Thomas Cook’s India operations ?

Ans. Fairfax belonging to Indian American Prem Watsa

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s