Tag: Facebook

Weekly Business Quiz # 344

India

Q 1. After the GST bill was cleared by the Rajya Sabha after the debate what expansion for GST did P Chidambaram use in his closing remarks ?

Ans. Good Sense Triumphs

Q2.Identify this top deal maker who has decided to call it a day

nimesh-kampani-759

Ans. Nimesh Kampani of JM Financial

Q3.Which co is launching a toothpaste named Vedshakti in competition to Patanjali’s Dantkanti ?

Ans. Colgate Cibaca Vedshakti by Colgate Palmolive

Q4.With which brand would you associate Sheela Foam that is launching an IPO soon ?

Ans. Sleepwell

Global

Q5.In the context of admissions to top US colleges what is ‘bamboo ceiling’ ?

Ans. Bamboo ceiling refers to the barriers faced by Asians in America in business as well admissions to Ivy League colleges

Q6.This is an image depicting an inventor and his invention in 1811. Name both

Otis

Ans. Elisha Otis and his elevator

Q7.He believes knowledge is much more than power so he founded a TV channel. He was inspired by watching 16 mm films. He thought why such content should not be brought to TV. Name him and his channel

john-hendricks-discovery

Ans. John Hendricks and Discovery TV

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan 

 

 

 

Advertisements

Weekly Business Post # 167

Q 1. Feb 4 is Facebook’s birthday. How many years has it completed ?

Ans. Nine years

Q 2. Which brand has been named as India’s Buzziest brand byhttp://afaqs.com  an advertising industry web-site ?

Ans. Samsung

Q3. 30 software products firms in India have broken away from NASSCOM and formed an industry body. What is its name ?

Ans. iSpirt – Indian Software Products Industry Round Table

Q4. 2013 Super Bowl was held at New Orleans, the most watched TV show as well as the second highest in food consumption, next only to Tahnksgiving  Who gave it the name ?

Ans. Lamar Hunt, the NFL Chief

Q5,Which internet service is gaining popularity as the ” Instagram of 6 second videos” ?

Ans. Twitter Vine

Q6. Name the world’s strongest material, that is 300 times stronger than steel.

Ans. Graphene

Q7. For what deficiency in service was McDonalds asked to pay a compensation of Rs 15000 to Delhi resident Vimal Choudhary ?

Ans. serving non-veg burger instead of veg burger ordered

Q8. Which former banker, software honcho is behind the affordable housing co Value and Budget Housing Corp ?

Ans. Jaitirth or Jerry rao 

Q9. Dell to acquire Dell. Explain.

Ans. Michael Dell, the founder of Dell is taking the Dell Computers co private by acquiring public shareholding

Q 10. In which city has Durex launched a iphone app as well as a service by which condom is delivered discreetly by a person dressed like a pizza delivery boy ?

Ans. Dubai

Q 11. Which well known German auto major owns the luxury bus brand Scania ?

Ans. Volkswagen

Q 12. What is the new name of the co Research in Motion ?

Ans. Blackberry

Q 13. Which actor owns the production house Rajkamal Films International ?

Ans. Kamal Hassan

Q 14. Indian Captain MS Dhoni has been named as Vice President in which co recently ?

Ans. India Cements

Q 15. Which country known for its liquor is making laws that stipulate the minimum price to sell liquor so as to curb driniking ?

Ans. Scotland

Q16. Which co had created a comic character called Joe Camel which was banned in ’97 bcoz it was promoting smoking among children ?

Ans, R J Reyonolds

Q 17. With which IT co has Govt of India partnered to launched the eBIz Govt 2 Biz application in PPP mode ?

Ans. Infosys

Q 18. Who has acquired the audio and video business of Philips worldwide ?

Ans. Funai

 

– Compiled by G.Mohan Follow on Twitter @go_mohan and FB page http://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz

Facebook page

The India Business Quiz blog has a Facebook page. https://www.facebook.com/IndiaBusinessQuiz. The Daily Business Quiz questions being sent through Twitter will be linked to the above page. Look forward to creating a community of quiz enthusiasts through this page.

Regular visitors and followers of the blog may visit and press “Like” .

Thanks.

Weekly Business Quiz # 133

Q1. What is unique about The Divorce Hotel ?

Ans. They have packages for couples to have divorce during weekend with legal and other services

Q2. Which American multiplex chain of 5000 screens was acquired by the Chinese group Dalian Wanda for over 2.5 billion $ ?

Ans. AMC

Q3. Name the business group of Aike Batista, the richest man in Brazil and 7th richest worldwide.

Ans. EBX Group

Q4. Name this IIT Madras alumnus who is often called the Canadian Buffett for his value investing skills.

Ans. V.Prem Watsa of Fairfax

Q5. What was the earlier name of SML Isuzu Limited ?

Ans.  Swaraj Mazda Limited

Q6. Why did Zuckerberg marry 1 day after the Facebook IPO?

Ans. Bec California divorce laws says any wealth acquired before marriage cannot b shared

Q7. What is Grexit in the context of the Euro crisis?

Ans. Exit of Greece from Euro

Q8. Who has acquired the online marketplace co Ariba yesterday for 4.5 Bn $ ?

Ans. SAP

Q9. What item belonging to Late Ronald Reagan is being auctioned online ?

Ans. A vial of his blood

Q10. Which Mumbai based group is positioning apartments based on the cars they own , Dadar for BMW and Worli for RR owners ?

Ans. Wadia Group

Q11. Name the Facebook CFO who is being blamed for the IPO fumble

Ans. David Ebersman

Q12. Which brand of mixie an affiliate of Philips got badly affected bcoz of Jayalalithaa’s freebie schemes in TN ?

Ans. Preethi

Q13. McDowells becomes the 2nd brand to reach 2 Billion $ in retail sales in India. Which was the first ?

Ans. Amul

Q14. Who has acquired controlling stake in Thomas Cook’s India operations ?

Ans. Fairfax belonging to Indian American Prem Watsa

– Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

 

Weekly Business Quiz # 132

Q1. In which Stock Exchange will Formula One will soon be listed ?

Ans. Singapore

Q2. Which Tech major has launched a new social platform called so.cl ?

Ans. Microsoft

Q3. Name the apex agency in India that gives products Halal certification.

Ans.  Halal India

Q4. As per Jeff Bezos ” __________ of the 100 top titles in Kindle today are self published”? Fill in the blank

Ans. 16

Q5. As per AAI, India has how many airports and airstrips incl many of the WW -II era ?

Ans.  456

Q6. Why is Priscilla Chan in the news ?

Ans. She married FB founder Mark Zuckerberg recently

Q7. Zuckerberg delayed taking FB public until he had no choice. What was the regulatory compulsion ?

Ans.  Publishing quarterly results for over 500 private investors

Q8. Which. Law states that “for any group of size n, the number of Subgroups that can be assembled is 2 ^ n.?

Ans.  Reed’s law

Q9. Connect the following Between, Path, Familyleaf, Storytree …

Ans. New online social networks which promote private interactions

Q10. Connect the Mumbai non-profit Millennium Mams with Warren Buffett.

Ans. 16 ladies from this NGO went to Omaha to listen to Buffett’s AGM speech of Berkshire Hathaway

Q11. Which Hollywood celebrity has taken Punjab actor Varinder Singh Ghumman as the brand ambassador for his products ?

Ans. Arnold Schwarzenegger

Q12. Which group has acquired a 27 % stake in Living Media , the co that publishes India Today ?

Ans.  Aditya Birla group

Q13. Starbucks invites its rivals to Coffee cup Summit at MIT. What do they discuss in that summit ?

Ans. Disposal of paper cups

Q14. Which co as a part of its sustainability initiatives has devised a calculator for calculating the carbon footprint of every package ?

Ans. UPS

Q15. As per the new TRAI guidelines, max how many minutes of advertising time is allowed per hour of TV broadcast ?

Ans.  12 mins per hour

Q16. Which Indian group has acquired the US based health information co Decision Resources for Us $ 635 mn ?

Ans.  Piramal

Q17. As per the Economist, which is the busiest airline route in the world for the year 2011 ?

Ans. Between Seoul and Jeju in South Korea

Q18. Which co had a nuclear reactor in their office building in New York for 30 years ?

Ans. Kodak

– Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan