Weekly Business Quiz # 439

India

Q1 Which technology/ industry will be regulated in India by the Digital Sky platform from December 1, 2018 ?

Ans. Drones

Q2 Alyque Padamsee , who passed away last week  was an advtg legend. He is known for his campaigns for Liril, Surf, Bajaj etc. Which newspaper was launched with a memorable ad campaign with the tagline ‘unputdownable’ by him

Ans. The Telegraph

Q3. Which Indian automobile group is part of the venture that has relaunched the vintage motorcycle brand JAWA ?

Ans. Mahindra

Q4. Former IndiGo head Aditya Ghosh has joined as CEO of which organisation ?

Ans. OYO

Q5. What technique used by freight trains in Indian Railways will make the Mumbai-Delhi Rajdhani faster ?

Ans. Push and pull technique where there are engines at both ends

Q6. Which state in India receives the largest amount by way of remittances from abroad ?

Ans Kerala

Q7. Why is there a threat of over 1,00,000 ATMs closing down by next year in India ?

Ans. Nearly 50% ATMs are likely to shut due to unviability of operations caused by recent regulatory guidelines for ATMs hardware and software upgrades, new mandates on cash management standards and cassette method of loading cash.All new compliances have an additional cost element.

Global

Q8. Name this brand that has nearly 54 % share globally in the chocolate spreads market. Its nearest rival has a mere 2 % share 

Ans. Nutella

Q9. In which country chess has become so popular and fashionable that there are chess bars, chess art , chess fashion etc thanks to a world champion ?

Ans. Norway because of Magnus Carlssen

Q10. After a rather fierce competition among cities to get Amazon’s HQ2 which two cities were finally chosen as the second headquarters ?

Ans. New York City and Northern Virginia

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s