Guest Business Quiz # 11

In continuation with our anniversary series, we have a Guest Quiz Master – Naveen Kumar this time putting together a set of interesting questions for you.

Q 1) Which beverage first recorded in British records in 17th century had the ingredients –

  • Alcohol
  •  Sugar
  •  Lemon
  •  Water and
  • Tea or Spices

A famous magazine shares its name with this beverage?

Ans. Punch

Q 2.  Zambelli is an US based company set up by an Italian immigrant Antonia Zambelli. Its slogan is ‘The First Family of _________”. Their products are used at Mount Rushmore, New Year’s Eve at Times Square, the Las Vegas Strip, for Liberty Weekend, celebrating the Statue of Liberty centennial, etc. In which products does Zambelli deal with?

Ans. Fireworks

Q 3.  To whom is this Amul Ad playing tribute to?

JRD

Ans. JRD Tata

Q 4. What is this list all about?

   United Airlines – Landing

   Delta Airlines – Calm

   Turkish Airlines – TK 1933

   Singapore Airlines – Stefan Floridian Waters

Ans. Signature Fragrances

Q 5. Which famous business community from India gets its name from the Sanskrit word “Shreshti” meaning “wealth”? They are considered to be among the pioneers of organised banking in the country and credited with introducing the concept of double entry bookkeeping?

Ans. Chetty / Chettiar / Shetty

Q 6. This is Exocet Typeface. Which beverage brands’ logo can you identify with this typeface?

Exocet

Ans. Tazo

Q 7.  Dwarkanath Ghose set up his company ‘Dwarkin and Son Pvt Ltd’ in 1875 at Lower Chitpur Road in Kolkata. It mainly dealt in piano tuning and repairing of musical instruments. In 1884, he invented the Indian version of this instrument, which was hand-held, as Indian musicians performed sitting on the floor or on a stage, behind the instrument or holding it in their hands. Which instrument did he invent that was endorsed by Rabindranath Tagore?

Ans. Harmonium

Q 8. Which brand i.e. first of its kind in this world is believed to got its name from a 1876 book’s character, who according to the writer, was the daughter of Muzaffar Shah, the king of Firdaus (Heaven)?

Ans. Rooh Afza

Q 9.  This is a term used by employment recruiters to describe a job candidate with precisely the right education, experience, and qualifications that perfectly fits a job’s multifaceted requirements. The implication is that over-specification of the requirements makes a perfect candidate as hard to find as a _____ _______. Which term or Fill In The Blanks ?

Ans. Purple squirrel

Q 10. They are called ‘The Original Five’. Which new profession started with these people in early 1980s?

MTV VJ

Ans. Video Jockey “VJ’s” – They were first MTV VJ’s

Compiled by Naveen Kumar – Tata Crucible Champion 2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s