Weekly Business Quiz # 378

India

Q 1. Identify this person who has a big role to play in the success of GST

Navin Kumar

Ans. Navin Kumar , Chairman of GSTN

Q2. What expansion did the condom brand Durex use for GST ?

Ans. Great Sex Tonight

Q3. Which two leading cos in taper roller bearings are merging in India ?

Ans. Timken India and ABC Bearings Ltd

Q4. The fight between which start-up’s founder and management is going to become a series in Amazon Prime Video India ?

Ans. Rahul Yadav and Housing.com management

Q5. Identify this fictional character used in the Kurkure commercial

pammi

Ans. Pammi Aunty who is very popular in the social media

Q6. Which tech co Chairman, VC and CEO all apologised for a bad handling of an employee’s firing by an HR Executive ?

Ans. Tech Mahindra

Q7. With which pharma major would you associate Desh Bandhu Gupta ? He passed away recently. RIP

Ans. Lupin Ltd

Q8. RBI has made it mandatory to switch all magnetic swipe ATM cards to EMV chip cards by Dec 2018. Expand EMV.

Ans. Europay, Mastercard and Visa

Q9. What is the unique offering of Bengaluru startup Mypetrolpump ?

Ans. Door delivery of diesel and petrol

Q10. Who will be manufacturing F-16 fighter planes in India ?

Ans. Tata in JV with Lockheed Martin

Q11. Star Hyper is a chain of retail stores in India created as a JV between Tatas and which global retail chain ?

Ans. Tesco

Global

Q12. Which global co is all set to surpass Apple in profits ?

Ans. Samsung

Q13. Which auto major has made an announcement that from 2019 they will only make electric or hybrid cars ?

Ans. Volvo

Q14. Which car brand has announced through a hoarding that their upcoming electric car is a ‘ Musk – have’ an obvious reference to Tesla ?

Ans. Audi

Apologies for the long gap in posting a quiz.

Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

2 thoughts on “Weekly Business Quiz # 378”

  1. Yes it was big gap, I thought you would have stopped updating but finally you are back. Hope to get Quiz update regularly. Thanks for doing this task.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s