Weekly Business Quiz # 374

India

Q 1. What is special about these stamps launched by India Post ?

coffee

Ans. Coffee scented stamps

Q 2. What is unique about the payment wallet Hipbar that has got an RBI licence recently ?

Ans.  It is the wallet which allows to pay for liquor only

Q3. Who has started India’s first scholarship fund of Rs 100 crore for online education ?

Ans. Ronnie Screwvala

Q4. Along with PM Modi, one more Indian has been named in the Time 100 list of most influential people for the year. Name him

Ans. Vijay Shekhar Sharma of PayTM

Q5. Which TCS Exec has joined Niti Aayog to head the Atal Innovation Mission ?

Ans. Ramanathan Ramanan

Q6. Which company has launched a flavoured milk brand VIO ?

Ans. Coca Cola Co.

Global

Q7. Jimmy Wales of Wikipedia fame has now started a crowd sourced news site where reporters will check facts. What is it called ?

Ans. Wikitribune

Q8. Identify this fashion retailer and his brand, who has recently overthrown Jeff Bezos to become the second richest man in the world.

Ortega

Ans. Amancio Ortega of IndiTex, owners of Zara

Q9. Why is Japan facing a severe potato wafers crunch leading to steep price rise ?

Ans.  Due to poor potato harvest there is short supply of potatoes.

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s