Weekly Business Quiz # 373

India

Q 1. Identify this media baron and his company. He passed away recently. RIP.

DB

Ans. Ramesh Chandra Agrawal of Dainik Bhaskar

Q2. Which are the 5 cities where the oil companies will change oil prices daily from May 1 as a pilot project ?

Ans. Puducherry, Visakhapatnam, Udaipur, Jamshedpur and Chandigarh

Q3. The Western Railways local in Mumbai was started 150 years ago on April 12, 1867. What was the antecedent of WR called then ?

Ans. Bombay, Baroda and Central India Railway Company

Q4. In the IPL season which brand has created a fictional IPL team Chonkpur Cheetahs ?

Ans. Amazon

Q5. Which PE firm has acquired controlling stake in Religare Health Insurance from Religare Enterprises ?

Ans. True North

Q6. Which company appointed M S Dhoni for a day as CEO where he even attended meetings and took decisions ?

dhoni

Ans. Gulf Oil

Q7. Who has acquired the Kingfisher Villa in Goa, that earlier belonged to Vijay Mallya ?

Ans. Sachiin Joshi, a n actor and businessman

Q8. The Chinese brands of smartphones are all positioning themselves as Selfie cameras using Bollywood stars as their brand ambassadors. If Gionee : Alia Bhatt, Oppo : Deepika, Vivo : ?

Ans. Ranveer Singh

Global

Q9. Name the subsidiary of Toshiba that has created severe financial stress and even bankruptcy like situation for the parent company

Ans. Westinghouse Electric Company, the US subsidiary running nuclear power plants

Q10. Which airline is in the midst of a storm in social media for forcefully offloading a passenger ? It lost a billion $ in market cap.

Ans. United Airlines

Q11. Identify this former billionaire who gave away all his wealth to charity by end 2016 making him being called ‘ James Bond of philanthropy’ by Forbes.

Chuck

Ans. Chuck Feeney

Q 12. Which sportswear has announced mass manufacture of sports shoes using 3 D printing ?

Ans. Adidas

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s