Weekly Business Quiz # 368

India

Q 1. This is a picture of the founders of a now closed Internet startup in happier times. These founders are being hounded by the creditors. Name the startup.

stayzila

Ans. Stayzilla

Q2. Which TV channel has paid the highest ever fee of Rs 110 crores for world tv rights of Rajini film 2.0 ?

Ans. Zee TV

Q 3. Identify this couple who are founders of a unicorn e-commerce startup. They are now in news for a dirty spat.

shopclues

Ans. Sandeep Aggarwala and Radhika Aggarwala of Shopclues

Q 4. Tata trusts have collborated with Dept of Science and Tech, GoI and an MNC to fund socially relevant ventures in India. Name the MNC

Ans. Lockheed Martin

Q5. As per the newly modified law how many weeks of maternity leave is allowed for working women in India ?

Ans. 26 weeks

Q6. Identify this legendary stock market investor who is also the promoter of D-Mart 

rkd

Ans. Radha Kishan Damani

Q7. In what business is this Bengaluru based startup that has received funding from Premji Invest ?

id

Ans. They are into ready to eat foods. Started with idli & dosa batter iD stands for Idli, Dosa

Global

Q8. Budweiser has launched a project called ‘ Bud on Mars ‘. What is it all about ?

Bud on Mars

Ans. Budweiser is looking for a way to develop a micro-gravity beer made to be brewed and drunk on Mars and conduct tests on international space station.

Q9. Identify this founder and his startup, now one of the leaders in businesses based on the sharing economy.

brian

Ans. Brian Chesky of Air BnB

Q 10. Intel has acquired a tech firm called Mobileye for a staggering 15 Bn $. In which area of technology it works and which country it belongs ?

Ans. Self driving cars, Israel

  • Compiled by G.Mohan Twitter handle @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s