Weekly Business Quiz # 345

 

India

Q 1. Tata chemicals have sold their urea plant to Yara Fertilisers. In which country is Yara headquartered ?

Ans. Norway

Q 2. Which regional airline is run by Bangalore based Decor Aviation ?

Ans. Air Pegasus

Q 3. What is the term given by OLX for the value of unused goods lying in households and gathering dust ?

Ans. Brown Money

 

Q4. Which company is running a social campaign among truck drivers to “Use Dipper at Night” ?

dipper

Ans. Tata Motors is promoting condoms called Dipper to prevent spread of HIV among truck drivers who are considered a high risk group

Global 

Q 5. What skill has CEO Jeffrey Immelt mandated every new hire in GE to learn ?

Ans. Learn to code

Q6. Which e-commerce site is Walmart acquiring in order to compete more aggressively with Amazon ?

Ans. Jet.com

Q7. What is the composition of the Gold Medals awarded in the Olympic games ?

Ans. Olympic Gold medals are required to be made from at least 92.5% silver, and must contain a minimum of 6 grams of gold. All Olympic medals must be at least 60mm in diameter and 3mm thick.

Q 8. Which company has acquired the job site Monster for 429 MN $ ?

Ans. Randstad

  • Compiled by G.Mohan Twitter @go_mohan 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s