Weekly Business Quiz # 338

India

Q 1. What was the first bank in India, established in the year 1770 ?

Ans. Bank of Hindustan

Q 2. Who was the first Indian Governor of RBI ?

Ans. C.D.Deshmukh

Q3. What was first about the Prathama Bank set up in Moradabad in the year 1975 ?

Ans. First RRB in India. It was set up by Syndicate Bank

Q4. What is the Urja Ganga project announced by the Govt of India ?

Ans. Natural Gas pipeline from Jagdishpur in UP to Haldia

 

Q5. Where has the former Infosys Sr Exec/ iGate chief Ashok Vemuri joined after resigning from iGate ? 

Ans. Xerox Business Services

Q6. Sula Vineyards one of the leading wine brands is going beyond wines to another drink by launching Janus. What is Janus ?

Ans. India’s first 100 % grape brandy

Global

Q7. What is motif investing ?

Ans. Motif Investment allows investors to choose from over 100 pre-built portfolios of 20-30 stocks, to customize existing motifs, or to create a brand new, unique portfolio all for a low execution cost. But it has higher risk as investors also play the role portfolio managers for their motifs.

Q8. Nikesh Arora while exiting Softbank as the COO said Supercell was his best deal. In which business is Supercell in and who has acquired it?

Ans. Supercell is into gaming and has been acquired by Tencent

  • Compiled by G.Mohan @go_mohan

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s